Snart sommerfest: Marius har på seg skjorte fra Selected og bukse fra Filippa K. Cathrine har kjole og veske fra Hallhuber, og en trenchcoat fra Kleins. Foto: Leikny Skjærseth

Du trenger ikke lenger gå rundt å føle deg stappmett uten at du faktisk er det.

De superstramme skjortene og tettsittende buksene er ikke så fremtredende denne sesongen. Stilen er mer avslappet og uformell.

- I år skal gutta kle seg mer sporty og rocka, buksene kan være litt mer slitt, skjorta kan gjerne ha mønster og være mer crazy i uttrykket. Og du kan kombinere dette med bomberjakken som er selve it-jakken i år, sier blogger og stylist Margaretha Rose Molnes.

Grått og grønt

Fargene for sommeren 2016 er grå og grønn. Og det er langt mer å se av print på skjorter og tilbehør enn tidligere.

- Grått og grønt høres kanskje litt kjedelig ut, men kombinert med en skjorte med print på så er det supert. For dem som er litt mer klassiske i stilen skal slagene på blazeren være bredere, buksa skal ikke sitte like tight, men heller være rett i fasongen. Slipsene skal også være bredere. Lenge har det vært smale jeans og tynne slips, men dette skal altså byttes ut med en litt mer romslig stil i år, sier Molnes.

Avslappet og nedpå

Det er mer tilbehør å se også for mannen i år. Hatt, belte og skjerf er aktuelt for både kvinner og menn, ifølge Gunnel Christina Lyng Paulsen som er lærer ved Makeup & styling ved Norsk fotofagskole.

- Tynne stoffer, gjerne i linkvalitet er typisk for sommermoten. Det har videt seg litt ut for mannen også, og capser og hatt har blitt helt vanlig for menn. Ellers er stilen ganske sober og nedtonet i år. Damemoten strekker seg gjerne over til mannen også, sier Lyng Paulsen.

Byferie: Linn har på seg en topp, shorts og smykke fra Selected, og solbriller fra Bikbok. Espen har t-skjorte og trenchcoat fra Filippa K, og shorts fra Selected Foto: Leikny Skjærseth