Det begynner å tegne seg et tydelig bilde av et eget Astrid S-sound nå.

Hør bare på den besnærende, florlette og glassklare vokalsampelen som innleder hennes nye singel, lignende samples går som en rød tråd gjennom «Running Out», «Paper Thin» og nå «Hurts So Good».

Samtidig representerer «Hurts So Good» noe nytt. Der for eksempel Matoma-samarbeidet «Running Out» flørtet med tropical house, er dette en mer klassisk r&b-låt produsert av svenske Johan «MAG» Carlsson - som likevel bør ha et enda større hitpotensial enn den fine, men en smule forsiktige «Paper Thin». Den nye singelen er ikke hennes hippeste låt til nå, men kanskje den med det bredest nedslagsfelt.

Hittil har låtene hennes vært kontrollerte og kjølig distanserte affærer - men her slipper hun seg mer løs i et sårt, stort og inderlig balladerefreng med flott totrinns-stigning. Her viser hun at hun også har mye å by på i det mer kraftfulle og følelsesladede vokalregistret, ikke bare det finstemte. Den økte emosjonelle investeringen videreføres i en fin tekst om et ambivalent forhold (selv om den ikke kommer opp mot den vonde kraften i Millie Jacksons gamle soulklassiker med samme tittel). Plusser deles ut også for det nydelige mellompartiet. Dette er sangskriving med tydelig fasong og stort talent.

Med to av tre låter fra den kommende debut-ep-en sluppet løs, skal Astrid S rote det bra til på de resterende sangene for å ødelegge inntrykket av en artist med klart stigende kurve.

Anmeldt av VEGARD ENLID

Foto: Universal Music