Du vet som regel hva du får når en John Le Carré-roman får en filmadapsjon. Handlingen vil holde et forholdsvis lavt tempo, rollefigurene lever i en moralsk gråsone og hemmelige avtaler blir gjort av lyssky menn på mørke bakrom. Filmene kan nesten lages på samlebånd så lenge regissøren klarer å følge malen. «Our Kind of Traitor» er intet unntak. Det er ikke noe direkte galt med filmen, men den sliter med å trekke tilskueren inn og holde på oppmerksomheten.

Poesiprofessoren Perry Makepeace (Ewan McGregor) og kona Gail (Naomie Harris) blir trukket inn i et høyst farlig spill mellom den russiske mafiaen og britisk etterretning under en ferie i Marokko. Den russiske pengehvitvaskeren Dima (Stellan Skarsgård) sitter på opplysninger som er viktige for de britiske myndighetene og står samtidig i fare for å bli drept av sine russiske kolleger i mafiaen.

Med dette som utgangspunkt ligger «Our Kind of Traitor» an til å bli en ganske god spenningsfilm, der politiske intriger, byråkrati og æresdrap står sentralt i handlingen. Dessverre finner filmen aldri de store spenningstoppene, utover en forholdsvis sterk avslutning på andre akt. Stellan Skarsgård er filmens sterkeste kort, og det er tydelig at han koser seg i rollen som Dima. Damian Lewis gjør det også skarpt som britisk spion.

Utover de to nevnte skuespillerprestasjoner klarer ikke filmen å rettferdiggjøre seg selv. Det tematiske fokuset på familielojalitet og ære blir samtidig for sentimentalt for det som ellers er en ganske kynisk film.

Anmeldt av JENS ERIK VAALER