- Vi prøver å ta vare på sjela til Britannia, og vi vil at noen skal få benytte seg av det som står igjen der, sier prosjektleder og teknisk sjef Arne Opsal i E. C. Dahls Eiendom.

Oppussingsarbeidet nærmer seg og 30. juni stenger Britannia hotel dørene. Opsal sier arbeidet med å vurdere hva av interiør som skal bli tatt vare på, er i gang.

LES OGSÅ (PLUSS): Britannias «hemmelig dør» er så skjult at selv hotelldirektøren har glemt den

Gis bort

- Når arbeidet er ferdig skal Britannia framstå som et styrket hotell. Det vil si at vi nå er i en fase der vi kartlegger hva vi skal ta vare på og integrere i nye Britannia, som blant annet kunst og en del inventar og møbler, sier Opsal.

Se Adresseavisens bilder fra Britannias rike historie. (PLUSS)

Men det er mye som skal ut, som vinglass, stoler, senger, skap og konferansemøbler.

- Vi har vært i kontakt med flere veldedige organisasjoner, som Kirkens Bymisjon og Røde Kors, for at de kan se om de har bruk for noe, sier Opsal.

Nettbutikk og marked

I tillegg har Charlottenlund Sportsklubb påtatt seg ansvaret for å rydde Britannia for det som vil være igjen. Torsdag skal representanter fra klubben på befaring.

LES OGSÅ (PLUSS): - Kan ikke bygge høyere enn i dag

- Vi må få et inntrykk av hvor mye det er snakk om, det blir nok et voldsom dugnadsarbeid, sier Jan Engen i Charlottenlund Sportsklubb.

Klubben vil opprette en nettbutikk med bilder av gjenstandene. I tillegg vil det etter hvert bli arrangert et marked eller en auksjon. Overskuddet vil gå til breddeidretten i sportsklubben.

Lagrene tømmes: Snart vil teknisk sjef Edgar Aune ved Britannia hotel overlate flytting av kasser til Charlottenlund Sportsklubb. Foto: jens petter søraa, Adresseavisen
I kjelleren på Britannia hotel står kasser med blant annet kjøkkenutstyr og sølvtøy lagret. Kanskje er dette noe av det som kan ende opp i private hjem. Foto: jens petter søraa, Adresseavisen
Til salgs: Kunst og en del av dagens møblementet blir kanskje å finne i nye Britannia, men hotelldirektør Arne Marius Berg ved Britannia hotel tror det meste av inventar skal ut. Snart vil folk kunne kjøpe møbler og annet utstyr fra hotellet. Foto: jens petter søraa, Adresseavisen