Daniel Defoes roman fra 1719 har i animasjonsfilmen «Robinson Crusoe» blitt omgjort til en særdeles tannløs og ufarlig sak. Her utgjør sultne katter den skumleste trusselen, og et menasjeri av snakkende dyr med ulike dialekter gis det meste av oppmerksomheten. Den engstelige landkrabben Crusoe spreller mest rundt i kulissene, og hans opprinnelige følgesvenn Fredag har i tillegg måttet vike plassen for en papegøye ved navn Tirsdag.

Les også anmeldelsen av kinoaktuelle «Den lille prinsen»

Dyrene styrer på med sitt, uten at noe av det er spesielt minneverdig. Deres høyfrekvente stemmer og overtydelige setningsmelodi blir enerverende i lengden, og den overtilpassede historien er ganske klønete fortalt. Filmen er snill, kjedelig og blottet for snert, og må sies å passe utelukkende for mindre barn. «Robinson Crusoe» kunne med fordel ha lagt seg tettere opptil originalen, men ender opp som dusinvarefilm om søte dyr.

Les anmeldelsen av kinoaktuelle, animerte «Marnie - min hemmelige venninne»

Ut på tur: I den nye versjonen av historien om Robinson Crusoe er følgesvennen Fredag erstattet med papegøyen Tirsdag(hører du, Dordi ?) Foto: SF Norge AS