Dwayne Johnson eller «The Rock» er i ferd med å bli en av Hollywoods mest lønnsomme skuespillere. Derfor får vi snart se ham i «Furious 8», «Baywatch»-filmen og «San Andreas 2». Spørsmålet til «Central Intelligence», en slag buddy-agent-komedie, er om muskelmannen kan være morsom også? Til det er svaret faktisk ja. Det beste ved filmen er The Rock og konseptgrepet, som filmen dessverre slipper altfor fort.

Les anmeldelsen av «San Andreas» med The Rock

Rammen for filmen er gjenforeningsfest fra high school fra 1996. Det viser seg at den mest populære eleven som alle trodde skulle nå langt har blitt revisor (Kevin Hart), mens det overvektige mobbeofferet har blitt The Rock, som er spesialagent og skal redde verden. Filmen får en del moro ut av å koble skolens mest og minst populære 20 år etterpå, med totalt rollebytte.

Actionkomedie-historien er ikke like morsom, god eller effektiv som The Rock som tidligere mobbeoffer, tilbake for å lære nye og gamle bøller en lekse. Sånn sett er filmen langt morsommere og bedre som 90-tallsfest med rollebytte enn som actionfilm om å redde verden fra fæle skurker med dumme navn.

Les anmeldelsen av da Ingrid Bolsø Berdal spilte mot The Rock