Det er søndag ettermiddag og en ganske spesiell konsert avholdes i Flatåsenget 41E.

Midt i settet bryter en av publikummerne inn mellom to av sangene.

- Unnskyld... Kan dere vente litt med neste sang? Jeg må bare ut på trappa til dattera mi. Hun har glemt husnøkkelen sin.

Jo da, Sam Morgan, bedre kjent som Sam Outlaw, venter han mens Trond Brønstad krysser «scenen» mellom kjøkkenet og stua og forsvinner ut i gangen. Straks er han tilbake, og konserten kan fortsette.

(Se video fra konserten lengre ned i saken).

Les også: Morten Kjærviks 82. Springsteen-konsert er bare en spasertur unna hjemmet hans på Flatåsen.

Oppvarming og oppvask

For en hjemme-hos-konsert, stuekonsert, privatkonsert eller hva man skal kalle dette, er ikke helt som andre konserter. Dette er et kjent fenomen i USA, men ikke spesielt vanlig her hjemme. Og det er noe helt eget over å høre oppvaskmaskina skylle ut ved siden av følsom kassegitarklimpring og den sarte countrystemmen til Molly Parden i oppvarmingsnummeret.

Et sienkast unna har Flatås G16 besøk av Sverresborg på kunstgresset. Men her i stua er 18 store og små, venner og familie, samlet til en spesiell opplevelse.

Sam Outlaw er en av USAs nye fremadstormende country-stjerner og én av ti på magasinet Rolling Stones liste over nye country-artister «you need to know». Han er på Europa-turné sammen med Molly Parden og Danny «Reverend Baron» Garcia. Mandag reiser de til Stockholm og lørdag spilte de for et stappfullt Moskus i Midtbyen. Rykter skal ha det til at Sam Outlaw oppdaget Moskus-scenen da han i april spilte for et utsolgt Avant Garden i Trondheim.

Les også: Jeg lover, det skal komme dager uten gnåling om Blæst.

- Rørende

Det bruker å være intimt på Moskus scene, men lite slår intimiteten og kontakten mellom artist og publikum når stjerna står i stua di.

- Helt fantastisk. Det er ekstra rørende at de står her i stua mi, sier Morten Kjærvik om konserten.

Og det er hans fortjeneste at vi er her. At Sam Outlaw står her med kassegitaren og to bandmedlemmer, på parketten i denne rekkehusleiligheten på Flatåsen.

Kvelden i forvegen var nemlig Kjærvik og et par kompiser på konserten på Moskus.

- Jeg tror det var før ekstranumrene det kom opp, at arrangøren på Moskus sa at Sam Outlaw gjerne ville ha en konsert til i Trondheim denne helga, men at de manglet sted, forteller Kjærvik.

Meldingen var litt kryptisk, syns Kjærvik. Var artisten ute etter noen som kunne stille med et utested, eller hva? Da han etter konserten fikk oppklart at artisten gjerne ville komme hjem til noen for å spille, slo Kjærvik til.

- De ville ha middag og et honorar på tusen dollar, så kunne de komme. Vi gikk sammen noen venner og la i en sum hver. Og så ble det konsert i stua, forteller Kjærvik.

Les også: Slik oppfatter Bob Hunds Thomas Öberg det norske publikummet

Måtte droppe hytteturen

Kona May-Britt Kjærvik fikk beskjed søndag morgen om at den amerikanske country-stjerna skulle opptre i leiligheten deres samme ettermiddag.

- Vi skulle egentlig på hytta i dag og lage utestue. Nå ble det konsert isteden, men du må gjerne skrive i avisa at Morten har lovet meg at det skal bli utestue før fredag, ler hun.

For Sam Outlaw selv, var ikke dette veldig komplisert.

- Vi hadde en fridag søndag før vi reiser til Stockholm. Da er det veldig fint å få treffe folk og se litt mer av byen enn å bare haste av gårde, sier han.

Heller konsert enn fridag

Den jordnære countryartisten bor i Los Angeles. Da er et høstkledd Trondheim noe litt utenom det vanlige. Og å spille hjemme hos-konsert et hyggelig avbrekk.

- Jeg har ikke gjort slik hjemmekonsert på lang tid, men dette er ganske vanlig blant artister i USA. Det koster å ha med seg musikere på tourné, og fridager er dyrt. Så da spiller vi mye heller konsert, forteller Sam Outlaw.

- Hvordan tror du dette blir? spør vi før han setter i gang.

- Jeg aner ikke. Spennende, svarer han med et smil.

Spisebordet er skjøvet til side og spisestuestolene er blitt publikumsplasser ved siden av hjørnesofaen som er fylt opp av store og små. Og, ja, det blir tett og fint. Interaktivt, må man også kunne si, når publikum får være med på å bestemme settlista mellom sangene.

Duggferske blodfans

Molly Parden varmer opp publikum før hovedattraksjonen, som under oppvarmingsnummeret har sittet med publikum i stua, inntar parketten mellom kjøkkenet og tv-kroken.

Konserten varer i et par timer. Så er det middag med mat både vertskapet og gjester har besørget. Og Sam Outlaw har fått utvidet fanskare med en håndfull duggferske fans.

- I går på denne tide (lørdag kveld, red.anm.) visste jeg ikke hvem Sam Outlaw var. Morten ringte meg og sa jeg måtte bli med på konsert på Moskus. Nå har jeg siden da lyttet masse til musikken hans, og nå er han her. Det ble faktisk rørende å ha ham så tett innpå. Helt fantastisk, smiler Trond Brønstad.

- En «once in a lifetime»-opplevelse. Når Sam Outlaw spiller for 30 000 om noen år, så kan jeg si at jeg var her. Ganske unikt, sier han.

Disse var der

Brønstad regner med mange vil skryte på seg å ha vært i stua til Morten og May-Britt Kjærvik denne søndagen. Så bare for å ha det på trykk: De som var til stede på intimkonserten i Flatåsenget 41E var, i tillegg til vertskapet og døtrene Victoria Sofie og Caroline Kjærvik: Per-Roger og Kjetil Schrøen, Ole Martin og Ståle Fjellstad, Lene Fjellstad, Hanne Brønstad, Laila og Trond Brønstad, Stein Ramlo, Øyvind By Rise, Øystein Rønning, Sylvia Wallenius Hersjeli, Linda Johnsen og Magnus Lykkelig fra Moskus.

De fikk en søndagsettermiddag de nok vil huske en stund. Likeså artisten selv.

- Hva syns du? Hvordan var det?

- Amazing! svarer Sam Outlaw.

En norsk oversettelse er sikkert overflødig.

Etter Flatåsen-visitten stakk Sam Outlaw på kino for å se den nye Oasis-dokumentaren.