Medlemmer i One Track Minds har bakgrunn fra såpass ulike trondheimsband som folk-bandet Flashback Caruso og tungrockerne High Priests of Saturn. Nevnte band har likevel en fellesnevner i psykedeliaen – og i One Track Mind kombinerer de psykedelisk 60-tallsvibb med mer dunkel, støyende og minimalistisk gråtone-rock.

En lokal pekepinn kan være Dipsomaniacs, om enn i mer tilbakelent og rocka versjon. Bandet henter inspirasjon fra både Beatles og garasjerock, men enda mer fra Velvet Underground. Samtidig er det mye å dykke ned i for oss som elsker den britiske støypop-scenen fra 80- og 90-tallet – i tillegg får vi en svært kledelig bruk av twang som gir det hele en smak også av støvete ørkenrock. Sprikende elementer som går forbausende naturlig i lag. Som skaper interessant friksjon og spennende teksturer, toppet av direkte knivskarpt gitarspill fra start til mål. Ikke minst har låtskriver Jon Reier Sylte meloditeft av høy klasse, disse låtene fester seg fort og godt.

«A Price to be Paid» er en debut som kanskje ikke gir oss skjellsettende aha-opplevelser, men som er en møysommelig og treffsikker stabling av musikkhistoriske byggeklosser. Som bobler av tilstrekkelig mange detaljer og inspirerte melodiske mothaker til å gjøre den sjeldent slitesterk og godt over gjennomsnittet interessant.

Anmeldt av VEGARD ENLID

Foto: Brygga Records