Han rundet 50 år før jul i fjor, nå har Petter gitt ut sitt første album med nye låter på åtte år. «Fordi» er preget av refleksjoner fra en mann midt i livet.

Det er lenge siden Petter Wavold sang på «1/2 7» om at på NRK spiller de bare voksen skitmusikk. På sitt nye album har han til og med en låt som minner mistenkelig om danseband. «Fiolinen» begynte visstnok som en spøk, men så ble den så fin. _ Men jeg vet ikke om jeg tør spille den live, ler han.

Gjennomsnittsalderen steg med 40 år

Som sitatet i tittelen på denne saken mer enn antyder føler Wavold han har mange år igjen som rockeartist. Publikums alder følger godt etter hans egen.

- Med «Koffer det» i 1994 steg gjennomsnittsalderen på dem som skrev fanbrev med 40 år, sier Petter Wavold, som begynner å nærme seg bestefarsalder selv, og på tittelsporet på det nye albumet tar han opp tråden fra «Koffer det» med morsomme vendinger fra barnemunn. Det er mange andre temaer på albumet, som er preget av ironiske blikk på seg selv, tiden han lever i og fortiden. Petter Wavold synger om at vi må unne andre suksess, om menn som han selv som aldri gir slipp på identiteten som ungdom, om kjærlighet og hvite løgner. Blant annet.

Refreng å synge med på

- Jeg aldri jobbet så mye, og så bra med tekstene, alle låtene har basis i mitt eget liv, uten at jeg er så nærsynt at jeg bare skriver om mine egne fingre, sier Petter Wavold. -For at musikken min skal fungere må låtene både ha en tekst som folk kan identifisere seg med og et refreng de kan synge med på.

Han har holdt på med musikk siden bandene Army og Charm på 80-tallet, og debut under eget navn i 1990. I en periode var musikken en bigeskjeft i forhold til jobben i eventbyrå, men nå er det omvendt. Han har firmaet Petter Wavold Entertainment, PWE, som også har en filial i London, men ifølge ham selv er det mest for å ha noe å holde med på dagtid i ukedagene. Egen musikk kommer først.

Kielferja neste

- Jeg og bandet har rundt 50 spillejobber i året, det blir litt mer i år, forteller Petter som hadde fullt opp med eventjobber sist helg, skal spille på Kiel-ferja kommende helg, og har engasjementer hver helg fra til rett før jul.

- Jeg synes alt er like morsomt fortsatt, ikke bare møtet med publikum. Da vi hadde spillejobb i Kyrksæterøra Kafé Koselig for to uker siden, flira og løy bandet hele veien bare frem og tilbake i bandbussen. Vi stortrives!

Øl i den ene hånda, mobil i den andre

- Publikum er fra tenåringer og bestemødre, de synger med og tar selfies av seg selv og video av oss, samme om de er 18 eller 60. Øl i den ene hånda og mobil i den andre, det er vanskelig å klappe, men stemningen er høy lell, forklarer Petter.

- Så det er ikke bare bestemødrene du har taket på?

- Jeg spilte på russetreff i Nidarøhallen i fjor, og da var bare to av 16 låter i settet skrevet etter at publikummerne ble født. De sang uansett med på alle låtene, forsikrer Petter Wavold som nå har et album full av låter han håper vil bidra til å fornye kjernerepertoaret en smule.

Ingen ny RBK-låt

- Og med Rosenborg klar for cupfinale, er du kanskje i gang med en ny RBK-låt?

- Jeg skal være med på konsert på Rockefeller, men jeg melder meg ikke på med ny RBK-låt i år som jeg har ti nye låter jeg gjerne presenterer. Dessuten er jo de tre gamle RBK-låtene mine gylne klassikere som ikke blir uaktuelle, sier Petter Wavold.

Petter Wavold Foto: Aleksander Myklebust, Adresseavisen
Petter Wavold Foto: Aleksander Myklebust, Adresseavisen
Petter Wavold Foto: Aleksander Myklebust, Adresseavisen