Den svensk-danske gårdshunden Gimle er tv-stjerne i «Farmen kjendis», kjendisversjonen av realityserien som nå sendes på TV2. Han kom til «Farmen» i Bamle i Telemark som valp, bare ti uker gammel, og var der under hele innspillingen som varte i seks uker.

Et godt hundeliv

- Han var utrolig godt sosialisert da han kom tilbake fra «Farmen», men kunne ikke helt dette med å være byhund, sier hundeeier Thomas Moe Kristiansen, som pendler mellom Oslo og Trondheim med Gimle og de to andre hundene sine. Han driver en dyrebutikk i Malvik, og jobber som sykepleier i Oslo.

- Gimle var en veldig trygg valp og derfor godt egnet som gårdshund i et miljø som «Farmen». De kaller ham for Balto på «Farmen», men det er Gimle han egentlig heter. Han er et skikkelig sjarmtroll som fikk et spesielt nært forhold til artisten Tore Petterson, kjent blant annet fra NRK-programmet SOFA, forteller Kristiansen om hunden som har en fremtredende rolle i realityserien. Gårdshunder er vant til å løpe fritt rundt på tunet og passe på dyrene. Etter at han kom tilbake fra «Farmen» har han vært med matfar på jobb, både i Oslo og i Malvik.

Sjarmerte alle

- Han var veldig stressa og sov mye de første dagene, men så slo han seg til ro igjen. Kundene synes det er veldig stas når Gimle er i butikken, og sosial som han er, nyter han all oppmerksomheten, sier hundeeieren, åpenbart stolt av å ha en «kjendishund», og legger til at den lille valpen gjør en veldig god figur på skjermen.

Tore Petterson forteller at Gimle hovedgrunnen til at han holdt ut å være med på Farmen. Å ha en liten valp han kunne ta seg av gjorde oppholdet langt hyggeligere.

- Jeg kjente at jeg trengte noe trygt og godt rundt meg, så da valpen dukket opp ble det helt naturlig å ta seg av ham, sier Petterson som lot Gimle sove i sengen sin.

- Jeg er vokst opp med hund og er veldig glad i dyr, og kanskje har jeg et spesielt hundetekke. De faller raskt til ro hos meg, sier artisten som ble veldig knyttet til Gimle, men har aldri vurdert å skaffe seg hund selv.

Holder kontakten med Gimle

- Jeg har rett og slett ikke tid fordi jeg er så mye borte i helgene, på turnè osv. Men det er fantastisk fint at jeg fortsatt kan ha kontakt med Gimle. Jeg skal være en slags «deltidspappa», sier artisten om hunden som sjarmerte alle i senk på «Farmen».

- Det er så tydelig hvor knyttet han er til Tore. Gimle venter på Tore, ligger på jakken hans, og er rundt ham hele tiden på "Farmen", sier Kristiansen som synes det hyggelig at de nå kan dele litt på å ha ansvaret for gårdshunden som de begge er knyttet til.

- Ble det mye av typiske valpestreker under "Farmen"?

- Jada, han tygde opp det meste av joggesko og klær, men sjarmerte alle i senk uansett hva han fant på. Dessuten hadde han en tendens til å tisse ute, men gjorde fra seg under sengen til Vendela Kirsebom, sier Kristiansen humrende og legger til at det hjalp ikke om hun byttet seng. Det var ved Vendelas seng Gimle hadde fått for vane å bæsje.

Fikk sove i sengen

Det første Gimle gjorde da han kom hjem etter oppholdet på «Farmen» var å hoppe opp i dobbeltsengen og legge seg godt til rette i sengen hos matfar.

- Da måtte jeg ringe Tore for å spørre om dette var noen nykker han hadde lært ham. Og ganske riktig, Tore hadde latt Gimle sove i sengen, sier Kristiansen humrende.