Donald Trump mener alle nyheter som setter ham – Sol (-ariums)-kongen – i et grelt lys er «fake news». Altså oppdiktet «horse shit» fra venstrevridd presse. Donalds støtteapparat i Det hvite hus, som nå fortoner seg som en vernet bedrift for en tulling på Twitter, har dermed hendene fulle med å redde ham i land. Rådgivere og talspersoner av ymse kvalitet hevder derfor at det er snakk om «alternative fakta». Altså fakta som forteller en annen sannhet (!) enn det nesevise mediehus serverer.

Dette med alternative fakta er imidlertid ingen ny greie. Den eksisterte allerede da jeg var tenåring. Jeg kunne gjerne ringe hjem og fortelle en «annen sannhet».

- Mamma, jeg overnatter hos Anne-Lise. (Jeg overnattet egentlig hos Mr. Hjerteknuser med rockehår og snusleppe).

- Hei pappa. Jeg er på sopptur med venninner i Bymarka. (Jeg satt egentlig oppe på Blyberget og drakk Gull-øl med sugerør for en billig rus).

Prospektkort fra Kypros: Hei mamma og pappa! Her i Ayia Napa storkoser vi oss, alle vi sju venninnene. Ligger på stranden og spiller sandvolley på dagtid, spiser souvlaki og spiller Vri åtter på kveldstid. (Vi lekte, ja. Drikkeleker med tequila på vors før vi drakk mer tequila på Viking Bar sammen med Jim, Tom, Billy og Bob fra Bournemouth.)

Prospektkort fra franskstudier i Sør-Frankrike: Hei mams & paps. Her går franskstudiene strykende. La soleil brille! (Jeg lærte like mye engelsk med tysk aksent med tanke på alle rave parties vi var på med Scooter og annen Eurodance-musikk fra høyttalerne. Sammen med Jimmy og Timmy fra London).

Og sånn holder man på, livet ut. Serverer alternative fakta. Eller pynter på sannheten, som det het før Donald fikk tettvokst ørehår og verden virkelig gikk av hengslene.

SMS til Lover boy: «Hola darling! Rolige fløyelsnetter her i Barcelona med Netti og Letti. Rett ned i loppekassa nå etter tre runder på Picasso-museet. Natta!» (Og etter Picasso-museet dro Netti, Letti og jeg på nattklubb og drakk tre mugger frozen margaritas. José, Pepe og Diego spanderte).

Her kan du lese andre historier om Fru Fabelaktig:

Når typen heller vil drikke øl enn å tømme oppvaskmaskina

Når venninneturen til Køben blir et pes

Når hytteturen blir ødelagt av en elendig pizza