Lørdag er det klart for femte episode av «Mesternes mester» på NRK1, og tema er strategi. Eldar Rønning er fortsatt med, og de er nå sju deltagere som kjemper om den gjeve tittelen.

Ny og artig opplevelse

- Det har vært et eventyr å være med på, og det var veldig artig å bli spurt om å delta. Det er sjelden jeg har sett programmet selv, for jeg har jo vært på skirenn over hele verden. Så dette var en helt ny opplevelse for meg. Det er først nå jeg har skjønt at så mange synes dette er et artig program, sier den tidligere skistjernen. Vi treffer ham på skirenn i Nilsbyen i Trondheim med barna Ellinor (8) og Martin (5). Han har lagt opp som langrennsløper, jobber nå som finansrådgiver, og er skitrener for barna på fritiden.

Takket nei til «Skal vi danse»

- Hele programmet var så fint, for det var ikke konkurransen som ble det viktigste, men mer det å være sammen og ha det artig. Og vi konkurrerte i øvelser som ikke var relatert til idretten vår, derfor er det heller opplagt hvem som gjør det bra, sier Rønning som har holdt kontakten med de andre deltagerne. Hele gruppen ble godt kjent under den tre uker lange innspillingen i Hellas.

- Det var ingen utstemming og ingen intriger. Det var bare artig og deling av erfaringer, sier Rønning. Han har fått forespørsel om å delta i en rekke andre reality-program, men har takket nei til både «Skal vi danse», «71 grader nord» og andre lignende program.

Mosjonerer kun, trener ikke

- Nå prioriterer jeg barna og ikke meg selv. Jeg har gått tre skiturer alene i vinter, ellers går jeg på ski med barna mine. Jeg mosjonerer, jeg kaller det ikke trening. Når du har vært i verdenstoppen blir alt relativt i forhold til det, sier Rønning som jogger til og fra jobb, men har ingen planer om å gå verken Birkebeinerrennet eller andre turrenn.

- Jeg opprettholder skigleden ved å være med barna og ser ikke for meg noe comeback. Jeg kjenner at jeg kunne ha tenkt meg å gå fort på ski fortsatt igjen, men kroppen sa nei. Og derfor er jeg veldig komfortabel med at jeg har mye å se tilbake på, sier Rønning som blant annet har elleve world-cupseire, fire stafettgull og en femmilsseier i Holmenkollen.

Begge barna er ivrige på ski.

- Jeg prøver å være bevisst på at jeg ikke skal bli en som pusher dem, men de synes det er artig og det er det viktigste, sier Rønning og tilføyer at han vil bidra overfor sine barn slik hans egne foreldre bidro overfor ham.

- Det blir nok mange timer på denne skiarenaen fremover. Dette er selve grunnsjela i norsk idrett, sier han og rusler mot klubbhuset for å hente startnummer til barna. Lørdagskvelden tilbringes for tiden foran tv`n.

- Minstemann skjønner ikke poenget med at jeg sitter i sofaen i stua og plutselig ser han meg på tv, sier Rønning humrende.

Fortsatt med: Eldar Rønning er fortsatt med i tv-programmet «Mesternes mester» på NRK1. Forrige lørdag vant han runden, og det er nå sju deltagere igjen som skal kjempe om tittelen «Mesternes mester». Foto: Morten Antonsen, Adresseavisen