«Hjertestart» startet med en idé som ga Jorge Camacho seieren under pitchekonkurransen på Kosmorama i 2012. Arild Andresens tredje spillefilm er som de foregående, «Kompani Orheim» (2012) og «Keeper'n til Liverpool» (2010) solid og velspilt. Den utforsker vanskeligere følelser enn norske relasjonsdrama vanligvis gjør og lykkes ganske bra.

Det beste og mest imponerende ved «Hjertestart» er hvordan filmen innledningsvis setter tonen, med et fortellergrep så konsentrert at det ligger drama for flere filmer i mellomrommene på presentasjonen av hva som har skjedd og hvordan historien ligger an, i filmens første del.

Kristoffer Joner er irriterende og god som oljearbeideren som plutselig er alenefar for en adoptivsønn som egentlig var konas «prosjekt», som han uttrykker det. Dramaet tar retning mellom kinoaktuelle «Manchester by the Sea» og NRKs siste julekalender «Snøfall», med bearbeiding av sorg og tap, samt søken etter biologisk opphav.

Filmen, far og sønn tar etter hvert veien fra Rogaland til Colombia. Vesle Daniel, spilt med sjarm av Kristoffer Bech, får vel mye av filmen å bære i andre del. Selv om filmen er bedre ved norsk sokkel enn i Bogota, er Joner god også som utålmodig nordmann, lost i Sør-Amerika. I en film som handler vel så mye om en manns vei til å bli far, som jakten på biologisk mor.

Filmen har kinopremiere fredag 24.februar

Anmeldt av TERJE EIDSVÅG

Les også filmanmeldelsen «India Jones i Domen»