Se for deg at det kommer to meksikanere inn på scenen. De kan med ord og toner fortelle at de har tettpakkede hemoroideklaser i baken.

Det høres selvsagt ut som en idé unnfanget altfor langt ut i tequilafylla etter et skrivemøte, men når Melhus revylag rasler med marakaser med morsomheter, blir det fest på rådhuset.

Nettbasert moro

Når et slikt innslag faktisk fungerer, sier det mye om hvor dyktig revygjengen på den andre siden av kommunegrensa er. For det kunne blitt fatalt.

Årets oppsetning er revylagets tredje. Det digitale livet er et motiv som går igjen. Hvordan vi iscenesetter sminkede utgaver av livene våre, hvordan vi ikke har noe å snakke om hvis vi ikke er oppdaterte på hverandre via Facebook, og hvordan nettrollene hamrer løs i Trønderbladets kommentarfelt.

Et av revyens beste numre, den vakre og vonde «Har du tid», er en tekst om hvordan vi loses bort av telefoner og nettbrett, vekk fra alt det vi skulle gjort sammen.

Ingen ting er hellig

Vi skal ikke se bort ifra at Melhus revylag stikker av med priser under årets revyfestival på Høylandet. Sketsjene «Sydenvettregler», «Bryllupstale», «Før Face», «Store visjoner» (med Eva Gundersen i storslag som kranglete tilskuer) og «Gledespiloten» (der Marianne Westerlund leverer poengene med sylskarp presisjon) fortjener å bli sett av mange.

Selveste rosinen i revypølsa, er «Årsmøte i gudeforeningen», revyens siste sketsj. Buddha, Gud, Satan, Odin, sikhenes gud og Allah er samlet for å presentere årsberetningen, og planlegge neste års tur. Allah foreslår Allah Airways.

Salen kokte gjennom hele kvelden. Da gudene barket sammen på scenen, løftet nesten taket seg. Årsmøtet er galskap fra ende til annen, levert med komisk teft og bøttevis med spilleglede. Det er vennlig og frydefull harselas, der ingen ting er hellig.

Mer energi, takk

Alt flyter ikke alltid like godt på en premiere, heller ikke her. Hele tolv av revyens tjuetre innslag er låter. Det var best driv i sangene i første akt. Etter pause ble det noe baktungt.

Instruktør Marita Rødset har gjort en god jobb med å styrke leveringen av punchene, men kan beordre gjengen til å bevege seg mer neste gang, særlig når vitsene serveres musikalsk.

Med «#trådløs» har Melhus revylag laget et solid stykke revy. Den er kanskje ikke så innovativ når det gjelder form og innhold, men det gjør ingen ting når poengene kommer som, nettopp, tettpakkede hemoroideklaser.

Kollega Trygve Lundemo spurte i torsdagens avis om Melhus kan bli et hyggelig sted. Melhus revylag gjør i hvert fall sitt.

Anmeldt av ANDERS HOLSTAD LILLENG

Los Hemorroidos var et av mange innslag som skapte latter under Melhus revylags vellykkede revy. Foto: ANDERS HOLSTAD LILLENG