Om noen dager åpner han Falafel bar i Repslagerveita, et steinkast unna der hans første vegetarrestaurant i Trondheim fortsatt ligger.

- Jeg føler sirkelen på en måte er sluttet, sier Viderup, mens hans i noe som med godvilje kan defineres som vårvær skuer ut over Leüthenhaven og nesten til kafeen han startet i mars 2005.

Selskap med Persilleriet og Stammen

Andre driver Persilleriet i Erling Skakkes gate nå, men de gjør det etter samme grunnidé som da Viderup først startet kafeen for 12 år siden. I Kongens gate ligger et tredje vegetarisk spisested, Stammen Café og bar, med sin gode, gammeldagse hippieprofil.

Hippiebydelen

- Jeg vet om andre frie sjeler som sysler med gode ideer her i nabolaget. Dette området har jeg troen på, sier Per Viderup som selv åpner sin Falafel Bar førstkommende helg. Om alt går som det skal. Etter at Viderup gikk ut av Hagen på Bakklandet, der han var en av de to gründere, etablerte han seg i fjor med sin Falafel-truck i bybildet. Det mobile falafelkjøkkenet skal fortsatt være i drift, men får nå selskap med et landfast slektning.

Det viktigste var på plass da vi besøkte Repslagerveita 2b tidlig denne uka, et bra utstyrt kjøkken og masse grønne planter. Snart får dette selskap med benker, stoler og bord, samt en disk.

Mange studenter

Fra vinduene i Falafel bar ser vi dels falafeltrucken som for anledningen er parkert i veita, men også den travle inngangen til parkeringsanlegget i Leüthenhaven. i tillegg til folk i farten, på vei hjem fra byen, vil kundegrunnlaget hans nok preges av studenter.

- Sprø falafler vil bli hovedingrediensen også her, men i tillegg vil vi nå ha mulighet ovnsbakte grønnsaker. – For første gang vil jeg ha en skikkelig stekeovn til rådighet, jeg er jo enten jobbet i hyperenkle kjøkken eller storkjøkken, sier Viderup. Falafel bar vil server lunsj og middag, med hovedingrediensene falafel, humus, ovnsbakte grønnsaker, salater og grønn drikke.

Grønn profil: Per Viderup åpner Falafel bar i Repslagerveita. Foto: Vegard Eggen, Adresseavisen
Truck får selskap: Men falafeltrucken skal fortsatt rulle i byens gater. Foto: Vegard Eggen, Adresseavisen
Ikke helt ferdig: Noen viktige ingredienser mangler fortsatt på Falafel bar. Foto: Vegard Eggen, Adresseavisen
Grønn profil: Per Viderup åpner Falafel bar i Repslagerveita. Foto: Vegard Eggen, Adresseavisen