Nå håper han at Flatåsen musikkorps vinner 7. divisjon av NM i janitsjar.

Oscar Eilif Bernhard Danielsen er kanskje janitsjar-NMs yngste deltaker. Elleveåringen spiller trombone i Flatåsen musikkorps. Selvsagt spiller han også i Flatåsen skolekorps. Men det er ikke nok. Han synger i Nidarosdomens guttekor, spiller piano og komponerer og arrangerer musikk i tillegg. Aller best liker han klassisk musikk, forteller han.

- Jeg syns det er veldig gøy å spille og har lyst til å spille veldig mye. Derfor spiller jeg i to korps, forteller elleveåringen fra Flatåsen, der han står i svart jakke og rød tvers-over som er fargene til Flatåsen.

Marsjerer inn: Her er Oscar Eilif Bernhard Danielsen på vei inn til konserten sammen med resten av musikerne i Flatåsen Musikkorps.

Dobbel korpsøving

Det betyr at Oscar øver to timer hver onsdag med skolekorpset og så øver han to og en halv time i uka med voksenkorpset. Der spiller han med folk som er både fire og fem ganger så gamle som ham. Det liker han godt.

- Det er kjempegøy å spille sammen med folk som virkelig kan spille og er veldig flinke.

Han sier at alle han spiller med både i skolekorpset og voksenkorpset er veldig flinke, men tror nok at voksenkorpset er flinkest. Selvsagt vil han bli musiker og spille i orkester som voksen. Han regner med å spille trombone hele livet.

- Jeg vil spille klassisk musikk av gamle komponister som Mozart, Beethoven og Bach. Jeg syns det er veldig fin musikk.

Spent: Oscar Eilif Bernhard Danielsen (11) på vei inn til sitt livs første deltakelse i NM i janitsjar.

Gøy med festival og NM

- Hva er det artigste du har gjort som korpsmedlem?

Det aller morsomste var nok å dra på festival til Lillehammer. Og så syns jeg det er gøy å være med på NM med voksenkorpset for jeg har aldri vært med på NM før. Jeg har vært med på trøndersk mesterskap, men det blir ikke det samme. NM er mye artigere fordi det mange flere korps som er med.

NM-debut: Oscar Eilif Bernhard Danielsen spiller med voksenkorpset Flatåsen Musikkorps i NM i janitsjar.

- Har du tid til å gå på skolen når du bruker så mye tid på musikk?

- Ja, jeg har det, sier den spillesugne 11-åringen. Men han drar litt på det.

- Hva velger du om det blir snakk om å dra på tur med guttekoret og du samtidig skal spille med voksenkorpset?

- Viss jeg skal reise langt med guttekoret, så er det sikkert det jeg velger. Jeg liker godt å reise sammen med de jeg spiller eller synger med. Det er veldig morsomt å være på tur.

- Hvordan begynte du å spille?

- Jeg begynte å spille i korps da jeg var åtte år. Da var jeg på prøvespilling, og så sa pappa at det hadde vært kult om jeg hadde spilt trombone. Da prøvde jeg det og likte det og så begynte jeg å spille det.

All that jazz: Flatåsen Musikkorps spiller og bakerst i salen sitter to dommere og følger nøye med.

Hører på andre korps

Flatåsen musikkorps spilte sine tilmålte 20 minutter fredag ettermiddag. Etter det var planen å høre mange andre korps i løpet av NM.

- Jeg liker å høre om de andre er bedre enn oss.

- Greier du å høre det?

- Ja, litt, men det morsomste er å høre på sangene de spiller.

Og pappaen som ga ham rådet om å velge trombone, spiller selvsagt også i korpset. Torfinn Danielsen spiller kornett og har gjort det i Flatåsen musikkorps i to-tre år. Da hadde han ikke spilt i korps siden han var med i skolekorpset. Han forteller at han begynte med korps da ungene begynte i skolekorpset.

LES OGSÅ: Deltakerne legger igjen rundt 2500 kroner hver i Trondheim.