Hva er det som skiller klinten fra hveten? Eller sagt på trøndersk: Det er forskjell på skit og painnkak.

Materien vi tar for oss denne gang er mannfolk. Litt mer spesifikt: Hva som gjør en mann til en potensiell drømmemann - og ikke et kaldt skuldertrekk. Altså forskjellen på skitt og kanel.

Kvinner kan gjerne ta en real paneldebatt på dette emnet mens de super lunken Blue Nun, og da er det urovekkende mange personlighetstrekk som taler for at vedkommende fyr er alt annet enn painnkak.

En hærskare av kriterier trekker uskyldige og uvitende menn ned i søla. Dessverre er intelligensnivået på kravlista like lavt som vinens kvalitet, og det dreier seg sjelden om personlige egenskaper, utdanning, inntektsnivå eller politisk ståsted.

Crocs derimot, er det som kan bikke lasset hos enkelte. Disse praktiske, fotsvettefri, amerikanske plastsandalene gjorde sitt inntog for cirka 10 år siden. I begynnelsen var det nesten kult med Crocs, i dag er det verre enn hentesveis og mobilfutteral. (Undertegnede har selv et par billige kopier fra Europris på hytta, men fottøyet brukes kun til å hente ved og denslags).

- Han var for så vidt kjekk og smart, men det kunne ikke bli oss. Han brukte Crocs, sa en venninne mens vi mimret om fortidens potensielle kandidater.

- Herregud, er det ikke litt drøyt å droppe ham på grunn av skotøyet?

- Jo da, men han var glutenallergiker også.

- Men det er ikke hans feil at han ikke tåler gluten?

- Nei da, men det er heller ikke noe stjerne i margen at han har såpass sensibel tarm. Sånne som er intolerante mot den minste rosinbolle, er generelt litt tynnhudet.

- Er ikke det en ganske intolerant holdning?

- Jo, men jeg er i hvert fall ærlig. Møter du en fyr som er livsstils-coach, som har lisseslips, Crocs, rumpetaske, Wella-permanent og angst for laktose bør du avvise ham.

- Joa, ser den.

Her kan du lese andre historier om Fru Fabelaktig:

Når typen er sykelig avhengig av mobilen

Når de spanske klatrebomsene ikke frister

Når samlivsrådet ikke funker i praksis

Når svenske partyboys ikke får drag på trønderske damer

Når du serverer alternative fakta til typen

Når typen heller vil drikke øl enn å tømme oppvaskmaskina

Når venninneturen til Køben blir et pes

Når hytteturen blir ødelagt av en elendig pizza