Det er ikke mulig å forestille seg komedien «Siste kveld meg jentene» med menn i hovedrollene. En film hvor menn på utdrikningslag tar livet av en kvinnelig stripper, for så å tøyse med og skjende liket, i forsøk på å kvitte seg med det, ville skapt massive reaksjoner.

Nå har det alt før premieren i USA kommet noen reaksjoner på sommerkomedien, som originalt heter «Rough Night». Lucia Aniellos film med Scarlett Johansson i sentrum er et vekselvis smakløst og morsomt forsøk på å tøye humorstrikken lengre og råere enn i «Bridesmaids». Med sex, dop og død som ingredienser i en bryllupskomedie uten sikkerhetsnett.

På sitt beste er «Siste kveld med jentene» en frekk kombinasjon av bryllupskomedie og kvinnevarianten av maskuline vulgærkomedier som «The Hangover» og «Weekend at Bernie's». Morsomt typegalleri og flere herlige scener veier delvis opp for en pinlig flat finale og et tvilsomt manns- og menneskesyn.

Scarlett Johansson spiller en politiker på rundt 30 som skal gifte seg og drar til Miami med sine fire beste venninner fra studiedagene til utdrikkingslag. Mens kvinnene går rett på kokain og bestilling av mannlig stripper, sitter den vordende ektemannens utdrikkingslag andektig på italiensk vinsmaking.

Jentegjengen: Zoe Kravitz, Jillian Bell, Scarlett Johansson, Illana Grazer og Kate McKinnon fyrer løs på utdrikningslag i «Siste kveld med jentene».

Foruten vulgærhumor og frekk vri på kjønnsroller ligger noe av humoren på Kate McKinnons spill på språk og fordommer som australsk venninne av bruden. I morsomme biroller er Demi Moore og Ty Burell («Modern Family») sexfikserte middelaldrende naboer som prøver å friste kvinnene til samkvem med en «nyåpnet Châteauneuf-du-Pape og litt remastret Fleetwood Mac».

Til å være såpass drøy og frekk i rus og dus det meste av historien, ender filmen som en utålelig glatt amerikansk bryllupsfilm. Hvor moralen er at om velstående unge mennesker kommer til å ta livet av noen i dyrking av selvbilder, er best å ikke ringe politiet, samt håpe at offeret er mindreverdig. Så dødsfallet ikke skaper trøbbel for bryllup og karrierer. Til å være såpass usmakelig, er «Siste kveld med jentene» ganske morsom.

Anmeldt av TERJE EIDSVÅG

Les også anmeldelsen av «Wonder Woman»