17 år gammel flyttet Kitty Angelica Semb fra Nord-Trøndelag til Frøya for å gå på design og håndverk ved Frøya videregående skole. Hele bosituasjonen, familiesituasjonen og nettverket hun hadde gjorde at det ble vanskelig for henne å fullføre videregående der hun var.

Vil fullføre videregående

- Enkelte lærere mente jeg burde slutte på skolen fordi jeg ikke hadde nok motivasjon til å fortsette. Men jeg ønsket jo å fullføre og trengte kun litt tilrettelegging, forteller Semb som bodde på bygda og måtte reise langt med buss for å komme seg til skolen.

- Jeg har jobbet med barn og unge, og tatt i bruk kunsten og kreativiteten også i dette arbeidet, forteller Kitty Angelica Semb

- Vi hadde ikke internett, noe som også gjorde at mye ble vanskelig med skolearbeidet. Jeg møtte så mange motbakker at det ble for tungt å være der jeg var, forteller Semb som fikk et «nytt liv» etter at hun flyttet til Frøya.

Blomstret på Frøya

- Der fikk jeg enorm støtte og oppmuntring fra Svanhild Stub som var lærer ved Frøya videregående. Jeg har alltid vært det kreative barnet. Skolebøkene mine var fulle av tegninger, langt mer enn av norsk og matte.

Kitty Angelica Semb er opptatt av symbolbruk og maler både figurativt og abstrakt

På Frøya ble jeg presentert for kunst og teknikker som gjorde at det åpnet seg en helt ny verden for meg, sier Semb som nå har sin første kunstutstilling ved Lademoen bydelshus, sammen med sin tidligere lærer.

Så talentet

- Hun kom som en ressurs og var kjempeflink, og tok så mye ansvar at jeg måtte gi henne fri enkelte dager slik at andre også kunne ta ansvar. Det gjaldt å fremelske talentet hennes, sier Stub som jobber som kunstner på heltid i dag.

Kitty Angelica Semb (t.v) gir sin tidligere lærer Svanhild Stub (t.h) mye av æren for at hun fikk tilbake livsgnist og selvtillit. De har holdt kontakten og fortsatt med kunst.

Semb sitter i brukerrådet for ungdom hos NAV i Trondheim der hun jobber med å bistå andre ungdommer og er med å utarbeide og utbedre kommunikasjonsverktøy i NAV-systemet. Til høsten tenker hun å ta fatt på sosionomutdanning.

Tar i bruk kunsten

- Jeg har jobbet med barn og unge, og tatt i bruk kunsten og kreativiteten også i dette arbeidet. Det har blitt en inngang til andre som har hatt det vanskelig. Hvis man ikke har det bra, får man ikke tilgang til den kreative siden av seg selv og det positive ved det å skape. Svanhild fikk meg dit, sier Semb.

Kitty Angelica Semb har sin første kunstutatilling i Lademoen bydelshus i Trondheim.

Kunstutstillingen i Lademoen bydelshus står ut juni.