Brannmann Sam er igjen redningsmannen når roen i den lille byen Pontypandy blir forstyrret. Herman mener han spotter en UFO og ikke lenge etter er det fullt romvesenhysteri. Buck Douglas tar med seg TV-programmet, «Romvesen-jakta» til Pontypandy og snart får Brannmann Sam problemer med å holde styr på kaoset i byen.

På tross av undertittelen «Besøk fra verdensrommet» handler filmen nesten mer om ulike kjøretøy enn om grønne menn fra mars. Så hvis du ønsker å lære barna om beredskap og hvordan en fjellsentral fungerer, har du kanskje kommet til rett sted. Filmen fokuserer mest på å vise bilder av vannscootere og brannbiler. Så for motorinteresserte barn kan det kanskje være en smule interessant. De som vil lære mer om mystiske vesener fra universet bør gå et annet sted.

Barndommen nå til dags

Animasjonsfilmen har en enkel historie som byr på få utfordringer og det er tidlig lett å forutse hva som skjer. Det ser ut til at filmskaperne har undervurdert sitt publikum, og det er skuffende at de ikke gir en eneste overraskelse eller rom for grubling.

Sam er veldig anonym i likhet med de andre karakterene. Hvis du ikke kjenner til heltestatusen hans fra før, er det lite sannsynlig at du kommer til å være noe spesielt stor fan av ham etter denne filmen. Han forsvinner inn i mengden. Selvfølgelig har han noen kloke og fornuftige avgjørelser oppe i romvesenkaoset, men som redningsmann blekner han i lys av vanntømmende helikopter og flygende tallerkener.

Les også anmeldelse av Legofilmen

Karakterene er helt uten mimikk, noe som trolig skyldes den billige animasjonen. Og Sam, som tradisjonen tro har vært den sterke redningsmannen i byen, har få replikker og skinner like lite som de andre i byen. Historien om gjengen i Pontypandy er en smule sjarmerende, men filmen blir for platt og uttrykksløs.

Nedgang i kinobesøk i Trondheim

ANMELDT AV: Ewa Morsund