- Jeg er ikke så prisbevisst når jeg kjøper snacks på kino. Når jeg handler i butikken tenker jeg annerledes, forteller kinogjenger Steinar Bjørgmo

Han og sønnen Benjamin er på Prinsen kino for å få med seg den siste Brannmann Sam-filmen. Som de fleste kinobesøkende denne formiddagen har de gått til innkjøp av litt kinosnadder. Da hører selvfølgelig popkornet med.

Popkornfantaster: Benjamin Bjørgmo og Steinar Bjørgmo gjetter at popkornet i kinokiosken koster fra 400 til 500 kroner kiloen. Foto: Leikny Havik Skjærseth, Adresseavisen

- Hva tror du kiloprisen på kinopopkornet er?

- Det er sikkert ikke billig. 400 til 500 kroner kiloen kanskje.

69 kroner begeret

Bjørgmos gjetninger er ikke så langt fra sannheten. De oppvarmede maiskornene, krydret med smør og salt, er ikke noe rimelig tilbehør. En liten pappbeger med popkorn koster 69 kroner i Locationkiosken på Trondheim Kino.

Det lille pappbegeret inneholder 96 gram med popkorn. Det gir en kilopris på hele 718 kroner – nesten ti ganger så mye som i dagligvarebutikken. Til sammenligning koster Rema 1000s ferdigpoppede Primapopkorn 74 kroner kiloen.

Om man derimot velger den store popkornesken blir prisen straks litt lavere. En stor popkorncontainer på 216 gram koster 79 kroner, noe som gir en kilopris på 365 kroner.

Bemanning og utstyr

Direktør i Trondheim Kino, Arild Kalkvik, mener at popkornprisene i kjedens kiosker ikke er mye høyere enn hos de andre kioskkjedene. Kinoen som eies av Trondheim kommune, hadde i fjor et overskudd på 6,6 millioner kroner før skatt.

- Å sammenligne det popkornet vi selger med det som du får kjøpt på Rema 1000, er det samme som å sammenligne epler og pærer. Vårt popkorn er ferskt. Det koster mer å drikke kaffe på kaffebar, enn å ta seg en kopp hjemme.

Han mener at bemanningskostnader og spesialisert utstyr er to av årsakene til at prisene på de poppede maiskornene er som de er.

- Alternativet hadde vært å øke billettprisene.

- Kan jeg ta med meg popkorn som  jeg har poppet hjemme inn i kinosalen?

- Ja, det burde ikke være noe problem, men vårt popkorn er bedre.

Fire på kino

1. Hva synes du om popkornprisene ved Trondheim Kino?

2. Hva tror du kiloprisen på kinopopkornet er?

Odd-Erik Lindvik og Emil Meese Lindvik

1. Det er dyrt. Kinokiosken tar seg veldig godt betalt.

2. 500 kroner

Lukas Hovaukholen Kosberg, Marthe Hovaukholen og Liam Hovaukholen Kosberg

1. Det er jo ikke billig, men når vi først er på kino skal vi kose oss. Når man tar seg råd til en kinobillett, må man ta seg råd til godteri også.

2 Marthe: 100 kroner. Lukas: 300 kroner

John Drugli og Marianne Drugli

1. Det tenker jeg ikke over. Jeg synes det er helt naturlig at det er dyrere på kino, enn i butikken.

2. 200 kroner

Siss Frivik

1. Jeg går ikke så mye på kino, så prisene tenker jeg ikke på. Det er så vidt jeg vet ikke lov til å ta med eget popkorn inn i kinosalen

2. Det er sikkert jævlig dyrt

Mindre dyrt for stort beger: Prisen for lite og stort popkornbeger på Prinsen kino 19. juli.