På kontoret har Tove et maleri av Håkon Bleken. Foto: Morten Antonsen
Dette bildet av Leif Furseth har ennå ikke fått sin plass på veggen. - Det blir fort rotete med for mye. Vi har tenkt på å lage et museum, sier Dyrhaug. Foto: Morten Antonsen
Anne Berit synes det er viktig med en kombinasjon av historiske bilder og fra nåtiden. Hun blir rørt når hun går opp trappen på Lerkendal med bilder av RBK-helter rundt seg. Foto: Morten Antonsen
Anne Berit liker godt bildet av Grethe By Rise som henger i kantina. Det har navnet «Godhjertaprisen». Hun synes det sier mye om klubben og hva de betyr for folk. Foto: Morten Antonsen

Adresseavisen har i sommer besøkt ulike trønderske arbeidsplasser for å se hvilken kunst de har på veggene.

I RBK-brakka på Lerkendal er det mest fotballbilder på veggene. Historiske bilder av jubelscener, fotografier av spesielle øyeblikk fra RBK-historien, bilder av tidligere spillere og symbolske bilder av de kjente heltene.

- Vi har kanskje en litt spesiell arbeidsplass. Det er nok ikke kunst Brakka er kjent for, sier Tove Moe Dyrhaug, daglig leder i Rosenborg Ballklub.

- Det største kunstverket

På spiserommet finner vi favorittkunsten til Dyrhaug. Her står alle pokalene pent oppstilt i et glasskap. Det er også denne kunsten flest ser på og kommenterer når de er innom, forteller hun.

- Jeg synes pokalskapet er det største og fineste kunstverket. Vi skulle hatt mange fine bilder for å slå ut det.

Dyrhaug forteller at det er flere som tar bilder sammen med pokalskapet. Et stort bilde som dekker en hel vegg på spiserommet med de ulike mesterskapene RBK har tatt, er også et populært fotoobjekt. Dyrhaug forteller at turister legger godt merke til akkurat dette bildet.

- Folk kommer ikke hit for å se kunst, her er det RBK-bildene som er i fokus.

- Men er ikke det også kunst?

- Jo, det er jo det.

- Blir rørt

Dyrhaug tror ikke RBK-spillerne legger spesielt merke til kunsten, men at den likevel bidrar til at de trives på Brakka. Fokuset deres når de er der er oftest måltidene i forbindelse med treningene.

Likevel mener hun arbeidsplassen ikke hadde vært den samme uten kunsten.

- Folk kommer nok på øyeblikkene bak bildene når de ser på dem. Spesielt om sommeren er det flere innom oss som ikke er her til vanlig. Vi merker at de blir rørt av fotballhistorien som henger på veggene.

På kontoret har Tove et maleri av Håkon Bleken.

Lenger inn i lokalet er det mer tradisjonell kunst. Her preges veggene av Håkon Gullvåg og Håkon Bleken. De fleste bildene er gitt i gave av hovedsponsoren.

Dette bildet av Leif Furseth har ennå ikke fått sin plass på veggen. - Det blir fort rotete med for mye. Vi har tenkt på å lage et museum, sier Dyrhaug.

Dyrhaug er opptatt av at det ikke skal bli for mye kunst på veggene, da hun synes det kan bli rotete. Derfor er ikke all kunsten deres hengt opp. Hun forteller at de lenge har hatt en tanke om å åpne et eget museum.

- Da blir det vel mest fotballbilder og historiske bilder.

Lagt igjen navnene sine

Anne Berit liker godt bildet av Grethe By Rise som henger i kantina. Det har navnet «Godhjertaprisen». Hun synes det sier mye om klubben og hva de betyr for folk.

Anne Berit Sørensen jobber som arrangementskoordinator i fotballklubben. Hun legger godt merke til kunsten på Brakka, og synes bildet som henger i spiserommet av Grethe By Rise er det fineste.

- Bildene hennes vekker følelser. For meg må kunsten bety noe slik at den treffer meg, sier hun.

Sørensen setter stor pris på den tradisjonelle kunsten deres.

- Den fører til mer inspirasjon i arbeidshverdagen.

Likevel kan det på ingen måte det blir for mange fotballbilder.

- Når jeg ser de historiske fotballbildene tenker jeg på de gode historiene som ligger bak. Her er det folk som har lagt igjen navnene sine.

Anne Berit synes det er viktig med en kombinasjon av historiske bilder og fra nåtiden. Hun blir rørt når hun går opp trappen på Lerkendal med bilder av RBK-helter rundt seg.

Sørensen er likevel klar på hvilken kunst hun mener er aller viktigst hos dem:

- Det er den kunsten som foregår på banen.