Under innspilling av «Tristam Shandy – A Cock and Bull Story» i 2005 merket regissør Michael Winterbottom hvordan to av skuespillerne på settet hadde en utrolig rivalisering og tone med improviserte parodier og humoristisk kjekling seg imellom. Dette bygde de tre en herlig komisk miniserie for BBC rundt med «The Trip» i 2010, med Steve Coogan og Rob Brydon som seg selv og reiselivsreportere i prat og parodier på britiske hoteller og spisesteder.

Oppfølgeren «The Trip To Italy» (2014) ble også film. Den var ikke like morsom, men fornøyelig nok, med mer av det samme. «The Trip To Spain» er også mer av det samme. Ikke like morsom og original som den første, men mer vellykket og den stikker litt dypere som film enn Italia-turen.

I tillegg til humoren, fristende restaurantbesøk og herlige parodier av bl.a. Mick Jagger, Roger Moore, David Bowie, Sean Connery, Marlon Brando og Michael Caine, svinger skuespillerne pisken enda mer mot seg selv denne gang. De har rundet og nærmet seg 50, den ene er småbarnsfar, mens den andre kan bli bestefar.

Som reisereportasje i spansk mat og historie er filmen appetittvekkende, om ganske overfladisk. Det er duellene i parodiering og en bittersøt kombinasjon av selvhevdelse og selvplaging som gjør «The Trip Til Spain» til en morsom og spesiell tur. Hvor det ikke alltid er godt å si om typene spiller eller er seg selv. Det gjør noe av moroa.

Anmeldt av TERJE EIDSVÅG

Les også anmeldelsen «Prebz og Dennis gjør seg ganske bra på kino»