Sommeren er høysesong for lesing. Det å ligge på et pledd, med nesa godt planta ned i ei bok, er for mange synonymt med sommer og ferie. Men hvor mye får egentlig den gjengse Rosenborg-spiller lest? Har de noen favorittbøker? Og hva var den siste boka de leste?

Kåre Ingebrigtsen (trener)

- Jeg leser selvbiografien til fotballtrener Pep Guardiola. Hvis jeg har noen favorittbok må det være noe av Jo Nesbø. Det eneste som er galt med Nesbø er han er Molde-supporter. Jeg har leste alle Harry Hole-bøkene.

Vegar Eggen Hedenstad

- Akkurat nå holder jeg på med «Snømannen» av Jo Nesbø. Jeg har lest det meste av ham. Hvor mange bøker jeg har lest i løpet av livet, har jeg ikke peiling på.

Vegar Eggen Hedenstad

Tore Reginiussen

- Den siste boka jeg leste heter «Menneskets fysiologi». Jeg måtte bruke den i forbindelse med en eksamen. Favorittboken min må være noe skrevet av Jo Nesbø. Til sammen har jeg lest rundt 50 bøker.

Tore Reginiussen

Anders Konradsen

- «Tørst» av Jo Nesbø var den forrige boka jeg leste. Jeg har ingen favorittforfatter, og jeg vet heller ikke hvor mange bøker jeg har vært igjennom i løpet av livet.

Jacob Rasmussen

- Jeg holder på med Jussi Adler-Olsens «Selfie». Favorittboken min er «Inferno». Hvor mange bøker jeg har lest? Der må jeg melde pass, men det er mange. Vi sier at jeg har lest 283 bøker. Hehe.

Birger Meling

- «Bare tiden vil vise» av Jeffrey Archer var den siste romanen jeg leste. Ellers er jeg stor fan av Ken Follett sine bøker.

Birger Meling

Marius Lundemo

- Jeg pløyde igjennom en fagbok om menneskehjernen. Noen favorittbok har jeg ikke, i så fall måtte det ha vært en fotballbiografi. Til sammen har jeg vel lest rundt 20 bøker.

Alex Gersbach

- Biografien om Zlatan likte jeg veldig godt. Den siste boka jeg leste handlet om geopolitikk. Til sammen har jeg kommet meg igjennom rundt 30 bøker.

Arild Østbø

- «A Bend in the River» av V.S. Naipaul leste jeg for en tid tilbake. Tipper at jeg har lest rundt 100 bøker.

Arild Østbø

Jørgen Skjelvik

- Jeg liker krim. Den siste boka jeg leste var enten noe av Jørn Lier Horst, eller en bok om mennesket. «Sapiens – en bok om menneskeheten» het den. Hvor mange bøker? 100 kanskje.

Jørgen Skjelvik

Johan Lædre Bjørdal

- Min favorittbok må være noe av Karl Ove Knausgård. Ellers er jeg veldig glad i britisk krim. Den forrige boka jeg leste hadde med studiet mitt å gjøre. Det var en anatomibok. Til sammen har jeg lest godt over 100 bøker.

Pål André Helland

- Selvbiografien til Mourinho var den siste boka jeg leste. «Bad boy» er min favorittbok. Jeg har vel leste et sted mellom 20 til 50 bøker.

Morten Konradsen

- Nå leser jeg Jo Nesbøs «Snømannen». Jeg er veldig glad i thrillere, så favorittboken min må være «Home» av Harlan Coben. Jeg har vel pløyd igjennom rett i overkant av 100 bøker.

Morten Konradsen

Jonathan Levi

- Jeg har lest selvbiografiene til Zlatan og Andrea Pirlo. Hvilken av dem som er favoritten er vanskelig å si.

André Hansen

- Jeg har ikke åpnet en roman på ni år. Forrige boken jeg leste, leste jeg i forbindelse med jusstudiet mitt. Tar du med pensumbøker og skolebøker har jeg sikkert lest over 100 bøker.

André Hansen

Milan Jevtovic

- Jeg leser mest religiøse bøker. Min favorittbok er skrevet av Tadej Štrbulović. Tipper at jeg har lest fra 10 til 20 bøker i løpet av livet.