- Nei, jammen er det ikke i ferd med å bli oppholdsvær, roper vokalist Kristin Jensen, før tonene av «Sol & jubel» spruter ut fra det overdimensjonerte anlegget. Nei, sola kom aldri, men jubel ble det, og det med god grunn.

For ti år og 16 barn siden turnerte bandet landet rundt med låtsekken full av «Jabbesaft» og «Suppe». Nå, for første gang på mange år gjeste ska-orkesteret med røtter fra Hommelvik Trondheim og Pstereo. Den norske skaen er i ferd med å få en ny æra. I fjor gjenoppsto smått legendariske «Lame Ducks», mens i år er det Hopalong Knuts tur til igjen å entre scenen.

I begynnelsen er bandet litt nølende, som et kvisete nittenårig fadderbarn på vei inn i på sitt første togaparty. Men etter et par låter strammes samspillet til, og det er vanskelig, nærmest umulig, å forstå at bandet ikke har spilt spesielt mye de siste årene. Blåserekka med blant annet saksofon, trompet og trombone er med på å jazze opp både musikken og stemningen. Spillegleden er det heller ingenting å si på.

Når vi har kommet halvveis ut i konserten, og låten «Uten ror og strikkmotor» spilles, blir stemningen intens, nærmest elektrisk. Publikum hopper opp og ned som om de skulle stå på glødende kull, mens vokalist Jensen spretter enda høyere. Ikledd halvlangt skjørt og hvite sneakers farer hun med intens tilstedeværelse rundt på scenen under hele konserten

Det er tydelig at flere av de tilstedeværende har gått og lengtet etter Hopalong Knut. Publikum er hele tiden med på notene, og det må være mange gamle fans som har tatt turen. Ikke bare synges det villt på kjente godlåter som «Jabbsaft» og «Feilkalibrert tidsmaskin», men mange behersker også tekstene til «Hundan som bit» og «Dårlig frokost».

Idet siste låt er spilt og bandet takker for seg, går det en liten iling gjennom festivalpublikummet. Var det ikke en låt de glemte? Jo. Så kommer «Suppe», og med det løftes hender og skjorter i været. Og det blir helt åpenbart at «Hopalong Knut» fortsatt klarer å levere en strålende konsertopplevelse.

Anmeldt av STEFAN KALISKI

Hendene i været: Det ble sol & jubel da Hopalong Knut meldte oppholdsvær. Foto: Håvard Jensen
4-manns blåserrekke: Hvem har sagt at det er umulig å spille saksofon og tamburin samtidig. Foto: Håvard Jensen