- Men vi har hele tiden holdt fast på det som er Stage Dolls. Det har vi fått belønning for nå, utdyper Torstein Flakne.

Vi sitter backstage på Clarion Brattøra sist fredag kveld. Det er fortsatt en hemmelighet at Stage Dolls blir innlemmet i Hall Of Fame. Bandet selv har sugd på karamellen noen dager.

På scenen spiller Stange-bandet Return noen av sine mest populære 80-tallslåter. To tusen publikummere er med på notene, men venter likevel mest på kveldens hovedattraksjon. Og nå er det ikke mange minuttene før de tre medlemmene i Stage Dolls skal entre scenen.

De har hver sine ritualer for oppladning i timene før konsert, er i hver sin boble. I minuttene rett før konsertstart er de samlet, men fortsatt i hver sin boble. De bygger seg opp, sørger for å være fulle av adrenalin da de møter publikum.

Bare vært med i 25 år

Stage Dolls har holdt på med dette lenge. Neste år er det 35 år siden Terje Storli og Torstein Flakne startet bandet. Nåværende trommeslager Morten Skogstad begynte i 1993.

- Jeg har snart vært med i 25 år, men jeg folk snakker fortsatt om han nye i bandet. Det kommer nok aldri til å endre seg, smiler Skogstad. Det er forresten ikke bare det folk sier om Skogstad. På scenen, en drøy time senere, utroper Flakne Skogstad til «verdens beste trommeslager».

Slår TNT denne gangen

De er et dyktig band, Stage Dolls. Etter USA-suksess på 80-tallet kom riktignok en dupp midt på 90-tallet, men etter det har det ikke vært noe å si på populariteten. Men de har kanskje savnet anerkjennelsen fra enkelte hold, det å regnes med blant norsk rocks mest sentrale artister.

Det har de fått gjennom denne utmerkelsen., stemt frem av «likemenn»: musikerkolleger, bransjefolk og journalister. 26 norske artister er blitt innlemmet i Hall Of Fame før dem, blant annet de trønderske kollegene Åge Aleksandersen, DumDum Boys, Motorpsycho og Knutsen og Ludvigsen.

Men det er fortsatt ganske mange sentrale artister som ikke er med på listen, blant dem er Stage Dolls' samtidige, kompisene og konkurrentene i TNT som var hakket før dem både med norsk og internasjonal suksess. Men til Hall of Fame kom Stage Dolls først.

På scenen med brukket fot

Men det er ikke derfor Torstein Flakne trenger litt ekstra støtte på vei opp til scenen. Torstein har falt på hålka og brukket foten. Ikke optimalt for frontfiguren i et rockeband med et titalls konserter i desember, men The show must go on. Både en rullestol og et par krykker er parkert backstage, men Flakne kommer seg frem til scenekanten (nesten) på egen hånd.

Han setter seg på en stol ved scenekanten, unnskylder omstendighetene og sier Terje Storli får ta seg av sceneshowet denne gangen.

Hits på rekke og rad

Og Storli, en moden herremann med capsen bak frem, tar ansvaret. Hopper rundt, armene taktfast i været, og får folk med seg. Men etter det første kvarteret får selve låtene og formidlingen av dem spille hovedrollen.

Det er da også litt av en låtrekke: «Love Cries», «Hard To Say Goodbye», «Ammunition, «Sorry Is All I Can Say», «Commandos», «Love Don't Bother Me», «Wings Of Steel», «Still In Love», «Soldier's Gun» og noen fler. Byens største kongressal er preget av allsang og hengivenhet.

- Det blir sterkt fokus på de gamle hitene med såpass kort konsert, det er flere nyere låter på konsertene vi har på egen hånd, sier Flakne.

Blitt sin egen referanse

Bandet hadde da de startet tydelig slektskap med såpass forskjellige artister som Tom Petty, Bon Jovi, Bryan Adams med adskillige doser boogie på toppen. Stilen har de beholdt, selv om pakken de leverer ffor lengster blitt sin egen referanse. Stage Dolls spiller Stage Dolls-musikk, tuftet på Torstein Flaknes evner som låtskriver, som gitarist og vokalist - koblet til en bunnsolid rytmemur.

Publikum i kongressalen koser seg. Mange har vært med siden 80-tallet, noen var ikke engang påtenkt i bandets første storhetsperiode. Det årlige samarbeidet med Return har vært en solid suksess. I Trondheim er det opplagt Stage Dolls som avslutter, ellers bytter de på.

Gjevest å starte

- I vår alder er det gjevest å starte konserten. Bandet som spiller først, kommer jo tidligst i seng, ler Flakne. Men førstebandet må holde ut en stund, for konserten avslutter med fellesnummeret, Bryan Adams' julelåt «Something About Christmas Time».

- Det ble jo litt brysomt dette med beinet, men det har egentlig gått fint. Og det har vært veldig fin stemning under årets turné, sier Torstein. -Det er flere som har kommet bort til oss og fortalt at i år var første gangen de hadde sett Stage Dolls siden 80-tallet. Det er en fin tid for oss dette.

Det har blitt noen backstage-opphold gjennom 34 år. Bandet har opplevd verre forhold enn på Clarion Brattøra. Foto: THERESE ALICE SANNE, Adresseavisen
Trenger støtte: Torstein Flakne brakk foten på hålka, men the show must go on. Bra å ha en trommis å støtte seg til på vei opp til scenen. Foto: THERESE ALICE SANNE
Tok ansvar: Terje Storli satte fyr på et velvillig publikum på Clarion. Foto: THERESE ALICE SANNE, Adresseavisen
Fortsatt profet i egen by: 34 år etter gruppa ble startet holder Torstein Flakne og Stage Dolls grepet på hjemmepublikummet. Foto: THERESE ALICE SANNE, Adresseavisen
Nykommeren. Morten Skogstad har vært trommeslager i Stage Dolls i snart 25 år. Men like fullt er han «den nye» i bandet. Foto: THERESE ALICE SANNE, Adresseavisen
Kan fortsatt feste: Publikummet til Stage Dolls / Return er relativt modent. Men det går med noen øl i løpet av en konsert. Foto: THERESE ALICE SANNE, Adresseavisen
Innlemmes: Morten Skogstad, Torstein Flakne og Terje Storli har utgjort Stage Dolls siden 1993. Nå blir de en del av Rockheim Hall of Fame. Foto: THERESE ALICE SANNE, Adresseavisen