Anne B. Ragdes nye roman «Jeg har et teppe i tusen farger» er i første omgang trykket i 20 000 eksemplarer. I tillegg skal et opplag på 16 000 eksemplarer selges gjennom Bokklubben Nye Bøker.

– Vi regner med at Anne B. Ragde vil selge mange bøker i høst og har et håp om et atskillig høyere opplag enn 20 000. Etter at boken har vært i bokhandelen i noen dager, ser det veldig bra ut, sier forlagssjef Geir Berdahl i forlaget Oktober.

Romanen kom i salg sist fredag. På salgstoppen hos bokhandelkjeden Norli for forrige uke kom den likevel inn på fjerdeplass, etter bare to dager i salg.

I samme stall

– Før bokhøsten startet, ble Ragde og Jon Michelet spådd som høstens bestselgere. Tror dere fortsatt det vil gå slik?

– Vi har forhåpninger i den retning. Jon Michelets bok i serien «En sjøens helt» blir utgitt 25. september.

Jon Michelet er også på Forlaget Oktober, som også har bokaktuelle forfattere som Tore Renberg, Tove Nilsen og Edvard Hoem i sin stall.

Har solgt 73 000

Carl Frode Tiller er den andre store, trønderske forfatteren som nettopp har utgitt ny roman. Tross mye anerkjennelse, selger ikke han i like store mengder som Ragde. De to første bindene i trilogien «Innsirkling» og første opplag av bind tre har likevel et samlet opplag på 73 000 eksemplarer når man tar med pocketbokutgivelsene.

– Tredje bind har solgt mye på få dager. Av førsteopplaget på 5000 eksemplarer er det bare 2000 igjen, så vi må trykke nytt opplag veldig snart, sier forlagsredaktør Christian Kjelstrup i Aschehoug.

Kritikerrost: Carl Frode Tillers kritikerroste trilogi «Innsirkling» har hittil et samlet opplag på 73 000, inkludert pocket-utgivelser. Foto: Kjell A.Olsen