Deltakere i den veldedige kunstaksjonen for det krigsherjede området i Palestina er Sverre Koren Bjertnæs, Håkon Bleken, Håkon Gullvåg, Steinar Hansen, Kjell Erik Killi Olsen og Barbro Maria Tiller.

Bildene stilles ut for salg hos Arve Hammer i Bakklandet Ramme & Kunst. Inntekten av salget vil gå uavkortet til proteseverkstedet i Gaza, som etter de siste israelske angrepene har fått et prekært behov for økonomisk hjelp.

Tomt for penger

– Tidligere i sommer, før det siste krigsutbruddet, fikk vi meldinger fra proteseverkstedet om at det var i ferd med å gå tom for penger og materialer. Med 10000 nye skadde er naturligvis situasjonen enda mye mer alvorlig. Mange av de skadde er barn som har mistet en arm eller et bein. Disse må skaffes nye proteser etter hvert som de vokser, og det gjør arbeidet med å skaffe midler til produksjon av protesene ekstra stort og krevende. Nå blir det heldigvis satt i gang en rekke aksjoner over hele Norge, sier Venke Aarethun i Vennskapsforeningen Trondheim-Ramallah.

I tillegg til kunstaksjonen arrangerer venneskapsforeningen onsdag en solidaritetskonsert for Gaza i Studentersamfundet.

Støttekonsert

Blant artistene er den palestinske sangeren Rim Banna, som kommer direkte fra Nasaret. Banna gjestet for noen uker siden Olavsfestdagene i en lignende solidaritetskonsrt på Torvet.

På konserten i Samfundet spiller ellers blant andre Trondheimsolistene, G.O.D.S. og The N.O. Brass Fest og andre kjente navn som Gjermund Larsen, Tone Åse og Ståle Storløkken, Tore Johansen, Anders Jektvik, Frode Fjellheim og Hildegunn Øiseth.

Tromsø hadde en tilsvarende konsert i forrige uke, mens Bergen og Oslo står for tur. I Trøndelag er det tidligere i sommer skaffet penger til Gaza fra et arrangement i Selbu, i tillegg til torgkonserten under Olavsfestdagene.

– Alt som kommer inn er kjærkomne penger for det viktige arbeidet som må gjøres i Gaza, sier Venke Aarethun.

– Lett å si ja til solidaritetskonsert

Tore Johansen og Trondheimsolistene var aldri i tvil da de ble spurt om å delta.– Er det et sted man trenger proteser, så er det i Gaza, sier Tore Johansen, som skal delta med underholdning under solidaritetskonserten.

– Jeg er engasjert i konflikten i Gaza på et medmenneskelig plan. Det er helt meningsløst det som skjer i dette området. Og denne konserten arrangeres nettopp for å skape engasjement blant folk, for å få folk i dialog. Ved å være med på konserten, hjelper jeg litt til, sier Johansen.

Håper folk kommer

Tenoren har med seg Ivar Gafseth og skal opptre med flere nummer. Hvilke er foreløpig usikkert.

– Jeg har en viss peiling, men det er hemmelig, ler Johansen, som oppfordrer alle som har anledning om å komme på konserten.

– Dette er en god sak. Støtt opp om konserten. Jo mer penger vi får inn, jo mer kan vi hjelpe til, sier han.

– Utrolig positivt

Også en kvintett fra Trondheimsolistene skal spille under onsdagens solidaritetskonsert. Et par nummer blir spilt sammen med folkemusikeren Gjermund Larsen fra Verdal.

– Jeg synes det er fint at vi har musikere som viser et engasjement utover det å spille musikk. Det var lett å si ja når vi ble spurt om å delta, sier daglig leder Steinar Larsen for Trondheimsolistene.

Trondheimsolistene har spilt i palestinske områder flere ganger tidligere, og har venner og kolleger der. Onsdag spiller de sammen med den palestinske sangeren Rim Banna, som kommer direkte fra Nasaret og til Studentersamfundet i Trondheim onsdag.

– Vi har spilt til inntekt for proteseverkstedet i Gaza tidligere, og vet at pengene går direkte dit. Vi synes det er utrolig positivt at det blir tatt initiativ til å arrangere en slik konsert, sier Larsen.

Tore Johansen var aldri i tvil da de ble spurt om å delta. Foto: Kjell A.Olsen