– Første del blir klassisk, mens andre del blir mer rocka, forteller Marit Glimstad, informasjonskoordinator for jubilanten.

– Vi har valgt å se fremover denne gang, istedenfor å skue bakover. Det er litt i tråd med den utviklingen som skal skje i Olavskvartalet også. Vi har selvsagt med Trondheim Symfoniorkester (TSO), og i tillegg har vi med unge talenter med tilknytning til Trøndelag, som for eksempel Margaret Berger og AutoLaser. Vi har også med oss folk som har tilhold på huset, forteller Glimstad. Fiolinisten Joakim Rødberghagen, som er elev ved Trondheim kommunale kulturskole (TKK), og tenoren Bror Magnus Tødenes, som er student ved NTNU, skal begge opptre. Erika Varmdal Hågensen fra TKK, sirkusgruppa, vil også ha et kunstnerisk innslag sammen med TSO.

Gjenhør og bestillingsverk

– Et verk av Per Hiorth som ble spilt under åpningskonserten for Olavshallen i 1989, skal fremføres på jubileumskonserten. Trygve Brøske har skrevet åpningsverket til jubileet som blir urfremført av TSO, sier Glimstad.

– Symfoniorkesteret blir husorkester for kvelden, med Torodd Wigum som dirigent. Vi er jo en del av Olavshallen hver eneste dag, så dette blir en artig og feststemt kveld, supplerer Nina Steen som er kommunikasjonssjef for TSO.

– Med denne jubileumskonserten skal vi speile den bredden vi alltid har hatt i Olavshallen, med det klassiske og med popkulturen. Og det blir litt tull og fjas innimellom også med Torodd Wigum og Odd Nordstoga som konferansierer for kvelden. Dette gjenspeiler den bredden vi har hatt i repertoaret opp igjennom årene, og det er det som kjennetegner Olavshallen. Vi har alt fra lokale amatører til proffe verdensstjerner. Og så er det spesielt artig at vi får inn elektonica-biten med «Autolaser», for det har det jo ikke vært så mye av, sier Glimstad.

Storstue og treffsted

– Hva vil du trekke frem som høydepunktene i løpet av de 25 årene som har gått?

– Det er veldig mange, men mange vil nok trekke frem Oscar Peterson. Og John Cleese var jo et høydepunkt. Mange store jazzstjerner har vært her. Og det er mange av de lokale artistene og norske artister som har gitt oss en spesiell konsertopplevelse, eller stemning der og da.

– Olavshallen er jo en storstue for Trondheim, et treffsted, og det er det fortsatt hver torsdag. Trondheim Symfoniorkester er kontinuitetsbæreren her gjennom hverdagen, mens det i helgene blir mer pop og jazz, og alle de andre sjangrene vi har hørt i Olavshallen, sier Steen.

Olavshallen 20.september kl 19.30.

Sirkusgruppa: Erika Varmdal Hågensen skal opptre sammen med TSO. Foto: Harald Wanvik
Fiolintalent: Joakim Rødbergs-hagen er elev ved Trondheim kommunale kulturskole