– Hva tror du skjer hvis jeg spør fem personer på gata i Trondheim om hvem de vil ha til Blues in Hell?

– Jo, tre svarer Eric Clapton. Én idiot, som ikke har fått med seg at Gary Moore er død, svarer Gary Moore. Og så er det kanskje én som har hørt om B.B. King. Det sier seg selv at det er vanskelig å møte disse forventningene, sier Brovoll.

Nettopp derfor har sjefen for Blues in Hell en annen filosofi.

– Vi designer øyeblikk for folk. Det er totalopplevelsen som er det viktigste. På Blues in Hell er det Magic Mirror-teltet som er hovedattraksjonen, sier Brovoll om det spesielle teltet med speil, fløyel og sittegrupper som er blitt festivalens varemerke.

–En bauta

Ikke desto mindre, festivalgeneralen har mange godbiter på programmet.

–Selv om jeg sier at programmet kommer i andre rekke, kan jeg selvfølgelig snakke i det vide og brede om blues. Jeg kan alt om blues, sier Brovoll beskjedent. I år er det amerikaneren Leon Russell som står øverst på plakaten. 72-åringen har vært toneangivende som produsent, musiker og soloartist i flere tiår. Russell ble innlemmet i Rock & Roll Hall of Fame for tre år siden.

– Jeg ble først klar over Russell da han produserte de siste albumene for blueslegenden Freddie King på midten av 1970-tallet, forteller Brovoll (bildet).

Senere ble det mer Russel.

– Han fremstår nå som en bauta i musikkhistorien. Russell har skrevet og produsert kolossalt mye for andre. Når man legger til hans soloutgivelser er det fenomenalt, sier Brovoll om amerikaneren som aldri har slått helt gjennom hos massene.

– Men han fikk et skikkelig oppsving gjennom samarbeidet med Elton John for noen år tilbake, sier Brovoll.

Russell og Elton John ga ut det grammynominerte albumet «The Union» sammen i 2010.

Trondhjemmere til Stjørdal

Om det er Russell eller den omtalte totalopplevelsen som gjør det, skal være usagt. Blues in Hell har uansett solgt dobbelt så mange billetter to dager før festivalen som på samme tid i fjor.

– Det ser veldig bra ut så langt, sier Brovoll.

Festivalsjefen håper å fylle teltet med 2000 blueselskere hver kveld.

Han vil også trekke publikum fra Trondheim.

– Det er slik skjønner du, at trondhjemmerne ikke skjønner hvordan man kommer seg til Stjørdal. Men da kan jeg berolige dem med at det går både tog og buss, sier Brovoll.

Han mener den største byen i nordfylket er langt mer kontinental enn byen med tilsvarende rolle i sør.

– Vi ligger et par timers reise fra både Amsterdam og London, skryter Brovoll.

Tror på godt vær

Også værgudene skal stå festivalen bi, ifølge festivalsjefen.

Det lover godt for utearrangementene som foregår på dagtid.

– Vi har et familiearrangement på lørdag hvor vi kan skilte med Norges eneste mobile hoppbakke. Der skal topphoppere være med å bistå ungene. Ellers har vi barneshowet «Dinosaus», grilling og golfturnering, lover Brovoll.