Nå er Mård Askim og Stein Vanebo i Trondheim Concerts i gang med å booke artister til det de mener er byens fremtidige storkonsert-arena, Sverresborg, Trøndelag Folkemuseum.

– Vi har lenge ønsket å arrangere konserter på Kristiansten festning, men uforutsigbarheten og usikkerheten i forhold til blant annet lyd gjør at vi ikke kan ta sjansen. Vi kan ikke risikere at konserten blir stoppet halvveis, sier Vanebo.

Allerede denne uka lanserer de en internasjonal artist som skal spille på museet i juni til neste år.

Trondheim har lenge stått uten en arena for å ta imot store artister i sommerhalvåret. Stridsspørsmålet rundt Festningen har vært støybelastning, spesielt for beboerne på Bakklandet menighets omsorgssenter.

Perfekt på Sverresborg

Etter flere politiske runder ble det i slutten av mai gitt klarsignal om at Festningen kan tas i bruk, men med et tak på 14000 publikummere og med begrensninger i forhold til lydnivå.

– Vi hadde en testkonsert på Festningen som gikk veldig bra. Det er et fantastisk område, men begrensningene gjør det krevende. Usikkerheten smitter over på de vi kjøper konserten av. Vi kan heller ikke risikere at det går utover syke mennesker, som flere hevder det vil gjøre, sier Vanebo og Askim.

– Vi ønsker å være et sted der vi er velkommen, heller enn å måtte snike oss inn bakdøra, sier de to.

De to mener at at alt ligger til rette for konserter på Sverresborg. Det er sentrumsnært, området er inngjerdet og med et naturlig amfi. Det er godt med parkeringsmuligheter, og utstyr og publikum kan enkelt skysses inn. De ser for seg at området kan romme opp til 12000 mennesker.

Booket Black Sabbath

I vår hadde Trondheim Concerts booket både Van Morrison og Black Sabbath, men begge utgikk ettersom Festningen ennå ikke var klarert. Samme dag som Black Sabbath gikk i vasken, tok direktør ved Sverresborg, Torunn Herje, kontakt.

– Sverresborg er byens flotteste park, og vi har en lang tradisjon for å arrangere konserter her. Det er en målsetning for oss at byens befolkning bruker området, og ikke bare turistene, sier direktør ved museet, Torunn Herje.

–Det vil gi oss mange positive effekter. Se bare på hva Romsdalsmuseet har betydd for Moldejazz gjennom alle år, sier Herje.

Vanebo og Askim ser for seg å arrangere flere konserter på Sverresborg i årene fremover, og har allerede flere muntlige avtaler om artister neste sommer.

– Vi setter stor pris på samarbeidet med museet og har lyst å sette Trondheim på kartet som konsertby. Skape de gode opplevelsene og konsertene, sier Vanebo.

– Konsertarrangører skjønner at Trondheim ikke er verdens navle. Vi må bevise at vi får til dette. Da vil vi få større og større artister til byen i årene som kommer, sier Askim.