– Vinner vi ikke, så blir jeg dritforbannet, og det skal folk få se. Det er ingen ære å bli nominert, det er bare en ære å vinne. Nei, stryk det. Vaktsjefen sitter og river seg i håret nå.

Niklas Baarli ler høyt over telefonen fra redaksjonslokalene på Tyholt, før han korrigerer sitatet sitt:

– Det er selvfølgelig en ære å bli nominert.

- Megastas

Baarli leder radioprogrammet "Verdens rikeste land" på P3 sammen med Mathias Nylenna. Programmet er nominert i hele tre kategorier i Prix Radio, radiobransjens svar på Gullruten.

– Prix Radio er den store kvelden der vi radionerder kan hedre hverandre, så det er megastas å bli nominert. At vi ble nominert i kategorien «Årets nyhetsprogram» var nok den største overraskelsen, sier Baarli.

"Verdens rikeste land" er kjent for å fjase og tulle med dagsaktuelle nyheter, og har blitt svært populært siden oppstarten i 2012. Programmet er også nominert i kategoriene «Årets sendeflate» og «Årets humor».

– Hvorfor er dere så populære?

– Vi har kanskje funnet en god balanse mellom gøy og seriøst som folk liker å høre på.

– Hva prater dere helst om?

– Vi er som alle andre radiofolk, vi liker å snakke om oss selv, sier han og ler igjen.

Radiohovedsete

Duoen i "Verdens rikeste land" jobber fra Tyholt i Trondheim. Det gjør 14 av de andre nominerte i Prix Radio også. P3 har ni nominerte, mP3 har to, P1 har to nominerte, P1+ har én nominert og DK har også én nominert. I tillegg kan også publikumsprisen for årets radionavn og fagprisen gå til Tyholt.

– Det pleier å være mange nominerte fra Tyholt, men det har aldri vært så mange som i år, sier redaksjonssjef i NRK P3 og mP3, Bjørn Tore Grøtte.

– Det er kult at mediehuset på Tyholt stadfester seg som radiohovedsete i Norge. Det er høy kvalitet over programmene, og det jobbes godt i bredden, sier Grøtte, som også sitter i hovedjuryen under Radiodagene.

Han synes det er ekstra artig at Tyholt er så godt representert, siden det aldri har vært så mange radiostasjoner og så stor konkurranse som det er i Norge i dag.

Håper på prisdryss

Kanalansvarlig Line Gevelt Andersen i P1 og P1 pluss, mener at nominasjonene viser hvor Tyholt står i radionorge.

– Vi sier at Tyholt er NRKs radiohovedsenter, det bekrefter disse nominasjonene, sier hun.

Kanalsjefen håper på et prisdryss til NRK, og kanskje aller helst prisen for «Årets radionavn», som publikum stemmer fram. Den største overraskelsen var nominasjonen til den nye kanalen P1 pluss, som ble etablert i oktober i fjor.

– At morgenshowet med Viggo Valle har klart å etablere seg så godt på så kort tid er kjempegøy. Det hadde vært veldig spesielt å stikke av med den prisen.

NRK har flest nominasjoner til årets radiopriser, med 37 nominerte. P4 har 12 nominerte, mens Radio Norge har 11 og lokalradio har totalt 10 nominerte til Prix Radio.

Årets Raidonavn: Rune Nilson er en av dem som er nominert til Radio Prix-prisen. Nilson lager radio fra Tyholt i Trondheim. Foto: Mari Vold