– Vi går inn for at fylkeskommunen skal bidra med sin part til kunsthallen når budsjettet for 2015 skal behandles av fylkestinget midt i oktober, sier lederen i fylkets kultur-, velferd- og miljøkomité, Kirsti Leirtrø (Ap) på vegne av flertallet i komiteen.

Forslaget fra komiteen omfatter 4-700 000 kr til kunsthallprosjektet neste år og en fast driftssøtte på 1,5 mill. kr i året fra 2016 da Kunsthall Trondheim skal være permanent etablert og lokalisert i den gamle Hovedbrannstasjonen i Trondheim.

Leritrø sier at pengene til kunsthallen ikke vil gå ut over fylkeskommunens støtte til Trøndelag senter for samtidskunst (TSSK).

– Vi så tidligere i år for oss at de to institusjonene kunne samlokaliseres. Vi innser imidlertid at dette er to ulike former for formidling og mener det er viktig å opprettholde det kunstnerstyrte TSSK som en egen, uavhengig institusjon, sier Leirtrø.

På et møte i Kulturdepartementet i august, der også Rita Ottervik deltok, fikk Kirsti Leirtrø inntrykk av at staten stiller seg positiv støtte til kunsthallen i Trondheim.

– Selv om statsbudsjettet ennå ikke er lagt frem, har vi godt håp om at at departementet vil gi videre støtte til prosjektet. Vi mener derfor det er riktig av oss å bidra med vår del, sier Leirtrø.