Røros: – Vi er svært godt fornøyd med det oppbudet vi kan tilby av musikere, solister og sangere når det hele braker løs torsdag 12. mars.

Det sier festspillsjef Bjørn Nessjø, som sammen med daglig leder Kari Kluge nå spikrer de siste detaljene på 2015-programmet .

Ny kunstnerisk leder

– Vi har sikret oss en ny, og meget kompetent kunstnerisk leder i Christoph Hartmann fra Tyskland. Han hører med blant vår tids absolutt største obo-mestere, sier Nessjø.

Hartmann har bl.a. hatt engasjement i Stuttgart Filharmoniske, fulgt av fast plass i Berlin-filharmonien i 1992.

Ziir Solist Ensemble

– Vi kan også by på en spennende nyskapning i Ziir Solist Ensemble, et kammerensemble spesielt satt sammen for Vinterfestspill i Bergstaden, sier nessjø.

Ensemblet består av 12 musikere som samlet utgjør litt av et beite: Luiz Filipe Coelho, Eva Tomasi, Clemens Weigel, Ishay Lantner, Mor Biron, Andrej Zust, Kjersti Rydsaa, Christoph Hartmann, Egor Egorkin, Martin Stegner, Dan Styffe og Anna Egholm.

Mesterklasse

Nessjø trekker særlig frem fiolinisten Luiz Filipe Coelho, som har spilt med Berlin Philharmoniker blant første- og andrefiolinistene siden 2009 og som fast medlem der siden 2012.

Fredag den 13. mars skal han lede den populære programposten «Mesterklasse» på Storstuggu, der han skal undervise førsteprisvinneren i klassen «strykere» i Ungdommens musikkmesterskap.

Festspillene starter allerede med intimkonserter torsdag formiddag, med Mozart på programmet. Selve åpningskonserten i Røros kirke om kvelden byr på obokonsert med Christoph Marcello som solist sammen med Ziir Solist Ensemble, og med Bjarte Hjelmeland som leser utvalgte tekster.

Hjelmeland som Peer Gynt

Den samme Hjelmeland dukker også opp igjen med en spennende forestilling under konserten «Forbindelser» i Røros kirke lørdag kveld. Der gjør han en spesialversjon av Peer Gynt, hvor han spiller en rekke roller i de utdragene som er valgt.

– Formålet med Vinterfestspill er først og fremst å betjene folk i Røros og regionen rundt. Selv om vi alltid vil tviholde på at dette er en kammermusikkfestival, har vi også i år et tilbud i mer lødig retning, sier Nessjø.

Åge og Dalakopa

Den største godbiten i den sammenhengen blir garantert Åge Aleksandersen og hans gitarist Gunnar Pedersen fra Sambandet, som gir konsert sammen med Dalakopa i Storstuggu fredag kveld, tror Bjørn Nessjø.

Daglig leder Kari Kluge forteller at det legges ut 600 billetter til denne konserten, og at billettene til denne forestillingen legges ut for salg allerede 1. desember.