– Jobben på Scandic Lerkendal har vært kjempespennende, men også altoppslukende – og vil være det lenge fremover. Det er et stort prosjekt, sier Thorsteinsson (46).

Han kaller det et ærefullt oppdrag å få lov til å utvikle kulturhuset i Trondheim og Midt-Norge, med de visjonene som ligger i huset.

– Jeg har 30 års hardt arbeid innenfor hotell og restaurant bak meg, men nå følte jeg det var på tide å gjøre noe annet. Jeg ville bygge karrieren min på en annen plattform, sier direktøren, som har vært sjef både for Rica Hell Hotell i Stjørdal og Royal Garden i Trondheim før han kom til Lerkendal.

Da han ble oppfordret til å søke direktørstillingen i Olavshallen, fant han fort ut at det var en jobb han hadde lyst på.

Ønsker helhetlig kulturhus

– Du kan si jeg går fra én omfattende jobb til en annen. På Scandic Lerkendal har jeg vært med å igangsette hele prosjektet. Det er ikke uvanlig at man får inn noen nye til å drifte det videre. Å begynne i ny jobb i Olavshallen er et personlig verdivalg i forhold til hvordan jeg vil at livet mitt skal være, sier han.

Thorsteinsson starter i stillingen 1. januar. Noe av det første han må gripe fatt i er det omfattende oppussingsprosjektet hele Olavskvartalet står foran.

– Det er ønskelig at kvartalet fremstår som et helhetlig kulturhus, slik at man etterlever visjonen som allerede ligger til grunn. Olavshallen må bli et knutepunkt for byens befolkning. Hvordan vi løser det er litt opp til de bevilgende politikerne, hvor mye de ønsker å investere og hva de ønsker at huset skal gjøre for de neste generasjonene, sier han.

Puls og engasjement

Styret ansatte Thorsteinsson på tirsdag, og onsdag møttes de for å signere kontrakten. Styreleder Turid Stenseth sier de er veldig fornøyd med valget av direktør.

– Thorsteinsson har alle de kvalitetene og egenskapene vi ser på som viktige i den prosessen Olavshallen står foran. Han har mye å vise til når det gjelder lederegenskaper og resultat. Vi er særdeles fornøyde med at han takker ja, selv om vi ikke kan tilby de samme lønnsbetingelsene som han har hatt hos Scandic Lerkendal, sier hun.

– Det blir mye nytt å sette seg inn i. Samtidig har huset et engasjert styre og kompetente medarbeidere. Jeg er overbevist om at vi skal klare å skape puls og engasjement i og rundt kvartalet i årene som kommer, sier Thorsteinsson.

Styreleder Turid Stenseth er særdeles fornøyd med valget av Olavshallens nye direktør. Foto: Ivar Mølsknes