Jello Biafras band i 2014 heter The Guantanamo School of Medicine, et navn som mer enn antyder at den gamle opprøreren ikke har meldt overgang til Tea Party-bevegelsen siden sist.

Biafra var hjernen bak bandet Dead Kennedys, som provoserte, sjokkerte og underholdt med sin musikk, sine tekster og generelle oppførsel helt begynnelsen av 80-tallet.

Provokasjon og allsang

Navnet var jo en provokasjon i seg selv, men Jello Biafra hadde mer å by enn som så på et tidspunktet da punken mer eller mindre død som vital opprørsmusikk. Dead Kennedys revitaliserte den med friske, fengende og oppfinnsomme blitt på livet i den amerikanske vestkysten kontra verden generelt.

Deres to første singler, «Holidays In Cambodia» og «California Über Alles» forente, som den klassiske britiske punken, opprør og energiutblåsning med fengende refrenger. På sin tredje single «Too Drunk To Fuck» viste de at de kunne være fengende og sjokkerende på en mer infantil måte.

Band i krig

Dead Kennedys ble oppløst etter 80-tallet, men Biafra har vært konstant opptatt, med plateselskapet Alternative Tentacles, diverse bandprosjekter, som politisk aktivt, som politiker for amerikanske De Grønne – og dessverre også i en lang rettstvist mot gamle bandkollegene i Dead Kennedys.

Begynte på 50-årsdagen

The Guantanamo School of Medicine begynte som et løst prosjekt til hans 50-årsfeiring i San Francisco, det endte med to utsolgte konserter, stormende jubel og starten på hans mest seriøse bandprosjekt siden Dead Kennedys.

De har nylig gitt ut sitt andre album «White People And The Damage Done», og befinner seg i det samme musikalske grunnområdet som Dead Kennedys, men i oppdatert utgave.

Ikke nostalgi, men ...

«This ain't nostalgia, this is the real deal», heter det i bandets pressemateriale. Men heldigvis for oss som har hang til gamle, kjære låter, pleier en 3–5 av De mest kjente Dead Kennedys-låtene å dukke opp på settlistene også til Guantanamo School Of Medicine.

Pstereo-festivalen arrangeres i 21–22. august 2015. Cymbals Eat Guitars, Opeth, Ida Jenshus, Susanne Sundfør, Emilie Nicolas og Soak er blant artistene som hittil er bekreftet.

Fortsatt opprører: Jello Biafra tar med seg både nytt materiale til Pstereo-festivalen.