– Den store skrekken er at det bare kommer ti stykk for å se filmen, sier regissør Yngvild Sve Flikke.

Hun har regissert «Kvinner i for store herreskjorter», den første spillefilmen som er spilt inn i Trondheims gater. Deler av filmstaben, statister og noen av skuespillerne kommer fra byen, så salen blir nok fullstappet når filmen havner på lerretet. Nå er også filmen valgt til åpningsfilm under Kosmorama i 2015.

Jakter på lykken

– Det er stas. Det blir spesielt gøy å vise fram filmen i Trondheim. Jeg tror dette er en film som passer for veldig mange. Den har et bredt spenn i og med at karakterene er i forskjellige aldre. Alt fra studenter til pensjonister vil like den, sier regissøren.

I filmen møter vi tre kvinner som famler i blinde i en desperat jakt etter lykken, kjærligheten og seg selv. De tre kvinnelige hovedrollene er besatt av Inga Ibsdotter Lilleaas, Henriette Steensrup og Anne Krigsvoll.

– Helt riktig

Fredag denne uka er aller siste dag i klipperommet. Komponist Kåre Christoffer Vestrheim jobber med Highasakites vokalist Ingrid Helene Håvik for å ferdigstille en rulletekstlåt. Så er filmen klar for Kosmorama.

– Det å åpne Kosmorama er helt riktig for en film som denne. Som trondhjemmer og filmentusiast er det viktig at filmen er godt forankret i byen og at den blir bra. Det er mange som har fått et personlig forhold til filmen, på produksjonssiden eller som statist. Vi har stilt oss lagelig til for hugg, så det blir spennende å høre hva folk synes, sier produsent Yngve Sæther.

Filmen er laget fritt etter Gunhild Øyehaugs roman «Vente, blinke», og det er også hun som har skrevet manus til filmen. I forrige uke ble det bestemt at filmen skal hete «Kvinner som går i for store herreskjorter».

– «Vente, blinke» er en veldig bra tittel på en roman, men tittelen gir ikke assosiasjoner til det filmen handler om . Tittelen vi landet på gir et mer riktig bilde av at det er en humoristisk og leken film, sier Sæther.

Midtnorsk fokus

– Vi synes det er en stor begivenhet at Trondheim får sin første profesjonelle, fullt påkostede spillefilm, sier festivaldirektør for Kosmorama, Silje Engeness.

– Da Kosmorama startet for ti år siden, sa man at det kom til å ta ti år før man hadde en spillefilm fra Trondheim. Og de som sa det, hadde rett, sier Engeness, som forteller at neste års festival vil ha et stort midtnorsk fokus.

– Regionen vår begynner å få en sterk posisjon i filmnorge. Det er tøffe tider for norsk filmbransje, men Midt-Norge er et unntak. Filmsatsingen blomstrer her, sier Engeness og viser til filmen om Björn Afzelius, «Tusen bitar», som er delvis produsert i Trondheim, studentfilmen «Utburd» som ble vist både på Kosmorama og ved en rekke kinoer i Norge, og dokumentaren «Opprørske Oldemødre» som trondheimsbaserte Håvard Bustnes regisserte.