– Det har hendt at det har vært så høy jubel på Samfundet at vi har blitt skremt, sier Bigbangsjef og vokalist Øystein Greni om publikumsresponsen fra trøndere.

Siden 2000 har BigBang spilt i gjennomsnitt to konserter i året i Trondheim. Sist i Borggården da de hadde med seg artisten Lissie og bandet Valkyrien Allstars. Greni føler seg hjemme musikalsk sett hver gang de gjester byen.

– Trondheim er rockehovedstaden i Norge, og slik vi låter skulle man nesten tro at vi kommer fra byen. Vi har verken oslohipster eller bergenspop i oss. Vi er rock. Og musikken vår og publikummet i Trondheim funker veldig bra sammen, sier han.

Første spillejobben

Musikeren husker godt første gangen BigBang spilte i Trondheim.

– Vi gjorde en slags spillejobb på en av hyblene på Samfundet. Bassisten kjente en i bookinggruppa, og fikk overtalt dem til å la oss spille. Det var ordnet med overnatting til oss, men da vi kom var det ikke i orden likevel, og vi måtte kjøre tilbake til Oslo samme kveld. Jeg var den eneste med lappen, så jeg måtte kjøre hele veien. Den kvelden husker jeg veldig godt, sier Greni, og understreker at servicen har blitt bedre opp gjennom årene.

BigBang ble etablert i 1992, og har siden den gang hatt en stor utskifting av bandmedlemmer. I dag består bandet av Greni på vokal og gitar, Olaf Olsen på trommer og Nikolai Hængsle Eilertsen på bass.

Favorittlåt

De fleste som kommer på fredagens konsert på Byscenen, har nok en favorittlåt de håper bandet vil spille i løpet av kvelden. Greni har også en favoritt Bigbang-låt.

– Det føles alltid fint å spille «Isabel». Det er en bra livelåt, sier frontfiguren i det som omtales som landets beste liveband.

– Vi har aldri lagt en slagplan hvor det å bli best live er et fokus. Det har bare blitt sånn, sier Greni.

Tar en pause

Neste år blir det imidlertid ikke noe trondheimsbesøk fra BigBang. Fra nyttår tar bandet en pause.

– Vi skal ikke legge opp, så det er ikke så veldig dramatisk. Vi er fortsatt venner og liker å spille sammen. Men vi føler det er riktig med en pause nå, på ett eller to år, sier Greni.

Musikeren har vært på en soloturné både i USA og England i høst. Turneen fortsetter til neste år, og han er allerede booket til flere festivaler. Samtidig jobber Greni med et nytt soloalbum.

Konserten på Byscenen er bandets nest siste før høytiden. Lørdag spiller de i Oslo. Men så er det jul.

– Da skal jeg vaske gulvet og bære ved. Da blir det julefeiring, sier han.