– Bandet synes det er litt artig at de har en slags Lille My som bestemmer hva de skal gjøre og hvor de skal være. Men guttene hører etter de, humrer hun.

I fjor høst sluttet hun på Blæst, og hadde en måned fri før hun skulle begynne i ny jobb på Byscenen. Spidergawd-frontfigur Per Borten skulle på europaturné, men det var mye som ikke var på stell før turen. Kunne Vibeke bli med? Ja, så klart.

Kartnerd på laget

– Det ble en bratt læringskurve, men det fungerte veldig bra, forteller Hay Wold.

Som turnéleder bestiller hun fly, bil og overnatting, sørger for leie av utstyr og har oversikt over turneplaner, budsjett og kontakt med spillestedene. Hun skal ha svaret på det meste.

I tillegg til Borten, teller Spidergawd et reisevant lag med Motorpsychos Bent Sæther (bass) og Kenneth Kapstad (trommer) i tillegg til saksofonist Rolf Martin Snustad fra blant annet Hopalong Knut.

– De lærer meg triksene underveis. Bent er dessuten en kartnerd, han sitter med egen Google-maps og følger med, forteller hun.

Avslutter norgesturné

Spidergawd slapp sitt første album i fjor vinter, som også ble nominert til spellemannpris, og nå er de ute med sitt andre album. Trondheimsselskapet Crispin Glover Records står bak utgivelsene og merker stor interesse. Nytt vinylopplag av andrealbumet er allerede på gang.

Norgesturneen, som avsluttes i kveld på Studentersamfundet, har gått smertefritt. Litt røffere kan det være ute i Europa med noen overraskelser rundt overnatting og mat. Det verste var «bandleiligheten» i Wien som minte mer om et narkoreir.

– Da dro vi videre og bestilte et nytt hotell på veien. Det kan bli noen sånne løsninger underveis, men stort sett går det veldig bra. Bent og Kenneth kjenner jo også mange av spillestedene fra før, fraLille My Motorpsychoturneer, forteller 33-åringen som er stor fan av bandet.

Band uten murring

– De er utrolig bra. Ellers hadde jeg ikke orket å være med på det. Det fullt eller nesten fullt overalt og folk elsker det, det er også dødsbra stemning i bandet. Alle har samme driv og engasjement og samme type humor. Og alle er flinke til å se hverandre og gjøre hverandre bra, det er ikke noe murring noe sted.

I mars venter en europaturné med konserter i Tyskland, Sveits, Italia, Belgia og Nederland. Trondheimsbandet Soup skal også være med som oppvarmer på noen av konsertene. I mai skal bandet på en egen Italia-turne.

Fiskesluk-royalties

Tidlig i 20-åra var Hay Wold ferdig utdannet klesdesigner, men fant fort ut at det ikke var noe for henne. Hun begynte å jobbe på utestedet Jesper Nattmann, først som bartender og etter hvert som dj. Hun har jobbet i Storås Artist, som etter hvert ble Polar Artist,

vært redaktør

i gratismagasinet Plan B og var med å starte Trondheim Calling. De siste årene har hun jobbet med booking og produksjon på Blæst.

– Jeg har alltid vært «around»,

fastslår hun.

I tillegg driver hun og søsteren Cecilie uteleie av leiligheter i en bygård, og de eier rettighetene til Delfin fiskesluker, en familiebedrift som søstrene har overtatt. For noen år sidene lisensierte de bort nyproduksjon av slukene til danske Fairpoint.

– Vi får royalties, ler hun.