– For oss har det vært veldig hektisk, men for publikum håper jeg det bare har vært kos, sier Kjølstad (26).

Hun har ansvaret for infoskranken under Kosmorama, og har dessuten vært redaktør for årets katalog. Sammen med de 14 medarbeiderne i infoskranken på Nova kinosenter åpnet hun driften forrige tirsdag.

– De er gullet mitt, det er veldig flinke folk som jeg er veldig glad i, sier Kjølstad som også er glad for solid salg av festivalpass til årets festival.

– Det er stor interesse fra mye forskjellige folk. Det er artig å se at mange pensjonister bruker dagene sine på kino, og det er mange studenter som er interessert i film.

Selv har hun rukket å se «Guidance» og «Drone» innimellom lange dager med jobb. Torsdag kveld var hun på Kanonprisen.

Festivalblod fra Høylandet

I fjor sommer gjorde Kjølstad ferdig en bachelor i kulturprosjektledelse ved Høgskolen i Lillehammer og på sensommeren jobbet hun blant annet med NRKs «Hjernekamp»-serie som ble spilt inn på Stokkøya i Åfjord. I høst begynte hun i Kosmorama-jobben og viste filmer for skoleungdommer i samarbeid med Den kulturelle skolesekken, i tillegg til arbeidet frem mot festivalen.

– Det er fint å vise gode filmer til skoleelever, og vi får tilbakemeldinger på mange filmer kan brukes i undervisningssammenheng for eksempel i språk og historie, sier Kjølstad som er fra Høylandet og har festivalblod i årene.

– Jeg har vokst opp med revyfestivalen, alle fra Høylandet er med på den. De siste årene har jeg jobbet med teknisk overføring av bilder i teltet. Det er en litt anna type festival enn dette, men jeg liker godt sånne uker når det skjer mye, sier hun.

Avslutningen

– Det er avslutningshelg for Kosmorama, har du noen anbefalinger?

– «Wild Tales» skal være veldig morsom, den har vi fått mange gode tilbakemeldinger på. «Dirk Ohmn – illusjonisten som forsvant» har premiere i helga, det er spesielt artig siden den er laget i nabobygda i Grong. Det blir ekstra stas for namdalinger, sier Kjølstad som også trekker frem familieprogrammet «Kosmokids», kulinarisk kino med Credo-kokkene, Sopranos-stjernen James Gandolfinis siste film «The Drop» og kveldens premiere på Sorgenfri-filmen «Engler til bords»

– Det ligger an til å bli fullt og jeg tror det blir kjempegod stemning i salen, sier hun.