Det startet riktignok litt trått, med Hans Bollandsås og Tor Einar «Dr» Bekken som slumret seg i gang med en seig, rolig blues, foran et edru og sittende, men positivt innstilt publikum. Konferansesalen på Royal Garden er ikke byens mest intime konsertscene, og musikerne trengte åpenbart tid til å spille seg varme.

Men så begynte høyrehånda til Dr. Bekken å løpe over pianotangentene, og snart slapp Bollandsås seg løs på Telecasteren, og vi fikk for alvor se hvilket potensial som ligger i møtet mellom de to lokale kjempene.

Det føltes riktig at nettopp Bollandsås og Dr. Bekken åpnet årets utgave av Nidaros Blues. Begge er suverene instrumentalister, men også gode vokalister og slagferdige entertainere som har vokst seg ut av regionen og blitt nasjonale størrelser.

De fortsatte med «Trouble in mind», «Jesus on the mainline» og «Tell me why», i et nesten times langt sett som var en oppvisning av tradisjonell blues, soul og boogie woogie. De byttet både på mikrofonen og på å kompe hverandre, mens den andre spilte solo. Av og til så det virkelig slo gnister, og publikum brøt ut i spontan klapping og jubel.

Duoen hadde på forhånd gjort et poeng av at de ikke hadde øvd sammen før konserten. De ville holde det fresht og spontant. All respekt for det, men det hadde kanskje vært enda litt bedre om de hadde forberedt settet mer. På toppene, og da særlig da en av dem spilte solo, var det hett på scenen. Men innimellom var det også antydning til at kompet hanglet, og særlig Bollandsås så ikke veldig komfortabel ut den første halvtimen av konserten.

Kanskje var det derfor det føltes som om de spilte litt for mye jevnt over, at de fylte alle hullene uten å gi musikken de nødvendige luftehullene.

En blueskonsert av dette slaget har selvfølgelig en stigende kurve, og det var i den siste delen av settet at de fineste øyeblikkene og de kjappeste låtene kom. Og når det først svingte, var det nesten eksplosivt oppe på scenen.

Både Bollandsås og Dr. Bekken er gode formidlere, som spiller blues som om de var født til det. Det gjorde at konserten ble en glimrende start på en festhelg for bluesfolket. Dessuten håper jeg virkelig at dette ikke blir siste gangen duoen står på scenen sammen.

Etter et kjapt sceneskifte var det Vidar Busk, Daniel Eriksen og Stig Sjøstrøm sin tur til å entre scenen. Vi fikk bare med oss den forrykende starten, før avisa gikk i trykken i går kveld. Det virket uansett som om publikum hadde noe godt i vente.

Og enda har bluesfesten bare så vidt begynt.

Foto: Håvard Haugseth Jensen
Foto: Håvard Haugseth Jensen