Hver uke anbefaler kulturredaksjonen i Adresseavisen et knippe kulturarrangement for uka som kommer.

Se hvilke arrangement du ikke bør gå glipp av fram til og med neste lørdag:

En perle av en film

Denne filmen har fått fire fortjente Amanda-nominasjoner, blant annet for beste manus og beste kvinnelige hovedrolle, og du kan fremdeles se denne perlen av en film på kino.

Inga Ibsdotter Lilleaas og Anne Krigsvoll er strålende som henholdsvis ung forfatterspire og aldrende raddis, i en historie breddfull av befriende menneskelighet, basert på Gunhild Øyehaugs roman «Vente, blinke». Highasakite-vokalist Ingrid Helene Håvik har bidratt på lydsiden, og filmen er i tillegg en estetisk nytelse, samt en varm kjærlighetserklæring til Trondheim. Se den og bli oppløftet.

LES ANMELDELSEN: Solid trondhjemsflørt

«Kvinner i for store herreskjorter» går på Trondheim Kino, Nova 4.

MARTE THINGSTAD

Rock for de små

De minste får egne omvisninger på Rockheim i hele sommer. Hver dag klokken 12 helt fram til 16. august får de en egen omvisning i Rockheims hemmelige lokaler.

De får tegne i Knutsen og Ludvigsen-rommet og oppleve lydanlegget. Mens mor og far fordyper seg i historien om sine gamle helter, kan ungene oppdage de samme artistene på egen hånd, uten mors og fars pekefinger og deres formaninger om at «dette må du høre på».

Rockheim, hver dag klokken 12.

TRYGVE LUNDEMO

Ta en tur til borgen

For noen uker siden ble folkemuseet på Sverresborg innvadert av en diger scenerigg og modne pop- og rockstjerner. Nå er det igjen normaltilstand på museet som byr på mye hyggelig  aktivitet, blant annet gårdsbesøk, birkebeinerleir, «krigerskole» og eventyrstunder  hver dag gjennom sommeren.

Sverresborg Trøndelag Folkemuseum, daglig kl. 10-17.

BÅRD SANDE

Elvis in Lensvik

Kibnebfestivalen markerer at det er 80 år siden Elvis Presley ble født og arrangerer Elvis-kveld med Tore Johansen (bildet) i Lensvik samfunnshus neste fredag. Kapellmester er festivalsjef Knut Anders Vestad. Festivalen kan ellers by på forestillingen «Hulder bulder», et møte mellom folkemusikktrioen Flukt og Eilert Ottem og Fossajazz rundt kulpen i Ingdalsfossen.

I år er det Håkon Mjåset Johansens norsk/svenske band IPA som spiller, med Atle Nymo (saksofon), Magnus Broo (trompet), Mattias Ståhl (vibrafon) og Ingebrigt Håker Flaten (bass).

Kibnebfestivalen ble første gang arrangert i 1999 og har om lag 3000 besøkende hvert år.

Kibnebfestivalen, Lensvik 2. – 4. juli.

KAI KRISTIANSEN

Sverresborg, Trøndelag Folkemuseum byr på blant annet gårdsbesøk, birkebeinerleir, «krigerskole» og eventyrstunder  hver dag gjennom sommeren.