- Jeg har sett bilder av arenaen med publikum og det ser voldsomt stort ut, sier Kristoffer Lo i Highasakite om Sverresborg Arena.

På fredag spiller suksessbandet dobbeltkonsert med Röyksopp på Sverresborg, og Lo synes det er stas å følge etter i rekken av artister som Mark Knopfler, Roxette og Åge Aleksandersen.

- Det føles veldig kult å skulle spille der oppe, og vi skal spille bra!

Fans av elektronika-duoen

Veiene til Highasakite og Röyksopp har krysset hverandre før. De spilte splittkonsert på Kongsberg Jazzfestival tidligere i år og skal gjøre det igjen på RakettNatt i Tromsø dagen etter Sverresborg-konserten. Likevel vil konserten i Trondheim by på en ny opplevelse, for det er første gang bandet skal spille på samme scenen som Röyksopp, noe bandmedlemmene er spente på av flere grunner.

- Jeg håper det blir plass. Röyksopp har mye utstyr med seg, og det har vi også, sier vokalist Ingrid Helene Håvik.

Lo legger heller ikke skjul på at han er fan av Tromsø-duoen.

- Det er veldig stort å skulle spille en så stor konsert sammen med Röyksopp. Vi er fans, vi liker dem. Kanskje vi får møte dem?

Jobber med nytt album

Highasakite har tre norgeskonserter igjen å spille, før de skal konsentrere seg fullt og helt om nytt album. Sammen med musikkprodusent Kåre Vestrheim, som også var produsent på deres forrige album «Silent Treatment», har bandet allerede begynt planleggingen. Selve innspillingsprosessen blir forskjellig fra plate til plate, forteller musikerne.

- Vi vet ikke hvordan prosessen blir. Kanskje flyter det helt sinnssykt og alle er til stede i studio hele tiden, eller det kan være at noen må være borte i en periode for å fokusere på andre ting. Det viktigste er at resultatet blir så bra som vi ønsker, det er dét som teller, sier Lo.

- Målet er å lage noe vi er fryktelig stolte av og som vi har lyst til å spille i to år etterpå, sier Håvik.

Etter at Highasakite slapp sitt andre album «Silent Treatment» i februar 2014, har bandet turnert i USA, Europa, Asia og Australia. Noen låter vil de ta med seg på veien videre, men nå er bandet veldig klar for å få utvide repertoaret

- Hvordan blir det å gjøre de siste norgeskonsertene med Silent Treatment?

- Det er på tide. Det føles veldig på tide, sier Håvik.

- Det har vært et sinnssykt halvannet år siden vi slapp plata og det er litt godt å være ferdige med det kapitlet. Nå har vi gjort det, og vi gjorde det så godt vi kunne. Nå må vi komme oss videre, sier Lo, som anslår at de spilte rundt 130 konserter bare i 2014.

Skriver mellom slagene

I år har Highasakite vært på verdensturné med Of Monsters and Men, og i november venter en ny runde sammen med det islandske indiepop-bandet, denne gangen i England. Før den tid skal Highasakite spille sju konserter i USA, men for publikum her til lands, kan det bli ei stund til Highasakite blir å se på en konsertscene.

- Når vi blir ferdig med å spille inn det nye albumet blir vi tvunget til å ikke spille konserter en periode. Vi må vente til folk har fått gjort seg kjent med de nye låtene, og vi er heller ikke interessert i å tyne det gamle materialet mer, sier Lo.

I omtrent ett år har Håvik jobbet med nye låter. Hun bruker alle mulige åpen rom på timeplanen til å skrive, helst på spa-hotellet Farris Bad i Larvik, der hun kan konsentrere seg om låtskriving og trening.

- Jeg må sette meg ned for å skrive. Ofte setter jeg meg ned også kommer det stort sett ingen ting, eller det jeg skriver er stygt. Jeg trodde jeg hadde skrevet en fin låt forleden, men så viste det seg at den ikke var det likevel, den var ikke slitesterk. Da må jeg prøve igjen, forteller Håvik. Selv om innspillingsperioden er rett rundt hjørnet, betyr ikke det at skriveprosessen nødvendigvis er over for låtskriverens del.

- «Darth Vader» kom langt ut i den forrige studioperioden, rett og slett fordi vi følte at vi trengte en sånn låt, sier Lo.

- Jeg har skrevet veldig mye og enda kan jeg plutselig komme med noe nytt. Vi får se hva som blir med på albumet til slutt, sier Håvik.