- Skal man først hylle seg selv og være med på å lage sirkus rundt sin egen virksomhet, er det like greit å bidra litt ekstra, sier Bent Sæther.

Nettopp derfor gjentar Motorpsycho konsertsuksessen fra Slottsfjell i sommer. Kvelden etter at Motorpsycho-utstillingen «Supersonic Scientists» åpner, vil bandet spille albumet «Demon Box» i sin helhet på Rockheim Scene.

Billettene ble revet bort

Demon Box, som kom ut i februar 1993, ble Motorpsychos gjennombruddsalbum. Tidligere Motorpsycho-trommis Håkon Gebhardt og musiker og produsent Helge «Deathprod» Sten, som bidra på albumet, er tilbake i bandet i anledning Demon Box-konsertene.

- Det er moro å henge med de gamle guttene og spille albumet, men det er ikke bare derfor vi gjør dette. Det er fint å feire utstillingen litt ekstra, sier Sæther.

LES OGSÅ (PLUSS): Motorpsycho-utstilling på Rockheim: – Det har vært en mental prosess

Tre timer etter at billettene ble lagt ut for salg onsdag formiddag, var de revet bort.

- Hva tenker du om at konserten ble utsolgt på få timer?

- Vi får spille en konsert til da, er det jeg tenker, sier Sæther.

Få timer etter at konserten lørdag 17. oktober var utsolgt, bekreftet Rockheim at de setter opp en ekstrakonsert søndag 18. november.

Nådeløst album

Motorpsycho høstet gode tilbakemeldinger etter Demon Box-konserten på Slottsfjell i juni. «Hver låt føles som partikler av et mektig høydepunkt, og «Demon Box» har aldri hørtes mer levende og mektig ut, enn live i sin helhet.», skrev Adresseavisens anmelder Sarah Winona Sortland etter konserten og ga terningkast seks. Sæther selv var så konsentrert om musikken at han husker lite fra opplevelsen.

- Musikken er så nådeløs og du må være 100 % inne i musikken for å kunne spille den. Jeg husker glimt fra konserten og at jeg var dødssliten og uten stemme etterpå. Det blir sannsynligvis samme greia på Rockheim.

Sæther tror Demon Box vil gjøre seg enda bedre på Rockheim Scene, enn i vind og friluft i Tønsberg.

- Å spille plata på en utescene i stiv kuling i Sør-Norge er én ting, men et intimt lokale som scenen på Rockheim vil passe bedre. Plata ble skrevet en gang i tidenes morgen da vi spilte på små klubber og er laget for slike typer settinger. Både musikalsk og stemningsmessig tror jeg det vil bli enda bedre, sier han.

Ingen flere Demon Box-konserter

- Dere har gjort dette én gang nå, hvordan skal dere forberede dere til deres andre konsert med Demon Box?

- Vi må drikke oss opp slik at vi kommer oss tilbake til den elendige forfatningen vi var i, i 1993, ler Sæther.

- Nei, vi skal øve mer og gå igjennom hva som funket på Slottsfjell og om vi skal gjøre noen forandringer.

I forkant av konserten på Slottsfjell la musikerne ned mye arbeid og forberedelser. Allerede da begynte medlemmene å snakke om å gjøre Demon Box en gang til. Utstillingen på Rockheim er en passende anledning, mener Sæther, som samtidig sier at det blir med konsertene på Slottsfjell og Rockheim.

- Det blir neppe flere Demon Box-konserter. Det er noen ting som er moro å gjøre én eller to ganger. Det blir ingen turné, ingen vane, sier Sæther.