Instruktørene: Andreas Ven Langø (t.v.) og Erik Bauck Bårdstu er imponert over innsatsviljen til de 170 personene som står bak Ukerevyen 2015. – Den blir konge, mener de. Foto: Martin Andersen

– Vi går for en sjarmerende, varm revy, uten pekefingre. Selvfølgelig blir det noen stikk, og den er dagsaktuell, men med et lurt smil, forklarer Andreas Ven Langø.

Storsalen i Samfundet er knapt gjenkjennbar mens den gjøres klar til 26 forestillinger av Ukerevyen, som har premiere 3. oktober. Etter en prøveperiode på Isak, har gjengen bak Ukas grunnstein kun hatt noen få dager i Storsalen til forberedelsene av revyen som er den 50. i rekken. Instruktørene Andreas Ven Langø og Erik Bauck Bårdstu ser likevel ut til å ha det meste under kontroll.

– Det som blir veldig bra i denne revyen er musikkbildet. Visesjangeren er revyens hjerte, men det blir mange andre sjangre. Og det blir drikkevise, studentvise og en trondheimsvise, forsikrer Erik Bauck Bårdstu.

Ærefrykt for tradisjonene

Begge er utdannete skuespillere fra Høgskolen i Nord-Trøndelag, og er imponert over de ti skuespillerne som skal stå på scenen. Også stå på-viljen til resten av staben, som i alt teller 170 personer, har gjort inntrykk.

– Her i Storsalen har det jobba folk hver eneste time i døgnet den siste halvannen uka, forteller Andreas.

– Det er profesjonalitet i alle ledd. Skuespillerne er studenter, men de er så proffe at man blir helt satt ut. De holder et høyt nivå, ikke bare når det gjelder skuespillerferdigheter, men på sang og koreografi. Vi har blitt et bra ensemble, og arbeidsprosessen har vært fin. Den lille tida som er igjen skal vi sette inn alt slik at revyen blir helt konge, legger Erik til.

Ingen av dem har vært med på Ukerevyen tidligere, og de mange tradisjonene tilknyttet Ukerevyen har vært mye å sette seg inn i.

– Å gå inn i en sånn tradisjon, er spesielt. I går så jeg en hvithåra mann som satt oppi der, sier Andreas og peker mot hvelvingen i taket.

– Der sitter Følgespotlaget, som har fulgt med siden de var studenter. Det er voldsomt mange tradisjoner rundt Ukerevyen, og det var litt av frykten i starten, men vi har funnet en balanse. Det betyr så utrolig mye for så mange, utdyper han.

Gave til byen

Navnet på Ukerevyen avsløres ikke før Uka er i gang natt til 1. oktober. Men instruktørene kan røpe såpass at Ukerevyen kan være av interesse også for dem som bor litt utenfor Trondheim.

– Kanskje folk fra Malvik kan tenke seg å komme, kanskje får de sin egen sang, sier Andreas lurt.

PLUSS: Uka flytter inn i gammelt bilverksted

PLUSS: Her finner du hjertet til studentmiljøet i Trondheim

Instruktørene fremhever at revyen passer for alle, og at det først og fremst er Samfundets gave til byen.

– Selv om det er en studentbasert revy, er det like mye en trondheimsrevy, mener Andreas.

Ukerevyen har premiere lørdag 3. oktober, og spilles til 25. oktober. I tillegg til de 26 offentlige forestillingene, er det tre prøveforestillinger for dem som arbeider med Uka.

– Vi ser at det begynner å fylles opp. Om man vil gå sammen en større gjeng kan det være lurt å sikre seg billetter, sier Erik Bauck Bårdstu.

PLUSS: Mål: Å bli Nordens beste studentby

Storsalen i Samfundet er knapt gjenkjennbar mens den gjøres klar til 26 forestillinger av Ukerevyen, som har premiere 3. oktober. Foto: Martin Andersen