Som 17-åring ble Steffen Furberg lei av å alltid havne i vennesonen. Etter å ha fått hjertet sitt knust av ei jente han likte, bestemte han seg for å gjøre noen endringer.

– Jeg var den typiske snille typen. Jeg gjorde de samme feilene om og om igjen, og kom ingen vei med jentene, forteller Furberg.

Da startet selvstudiet. Sammen med en kamerat så han timevis med videoseminarer og leste bøker om sjekking. Etter hvert begynte de å teste ut det de lærte på byen. I dag føler han at han har knekt koden, og i boka «Kunsten med spillet» deler han sin kunnskap og sine erfaringer.

– Den utviklingen jeg har gått igjennom, har vært av stor betydning for meg. Jeg vet hvor kjedelig det er å gjøre alt du kan for å prøve å sjarmere noen, uten å lykkes. Derfor vil jeg hjelpe andre som sliter med det samme, forteller han.

Sjekkebølge

Temaet er ikke nytt. Utenlandske bøker om samme tema har i flere år vært et samtaleemne, både blant menn og kvinner. At det finnes et behov for selvhjelpsbøker om sjekking, er ikke forfatteren selv i tvil om.

– Det finnes mange metoder om sjekking. Jeg driver med det jeg kaller systematisk sjekking, forteller Furberg, som forsikrer at han har prøvd alt som står i boka.

– Jeg skriver ikke om noe jeg ikke selv har gjort. Men det er viktig å huske at selv om noe fungerer for meg, trenger det ikke å fungere for deg. Du må finne hva som passer og hva som ikke passer deg, sier han.

I boka har Furberg brukt noe av det han har lært av andre sjekkeguruer, og blandet det med egne metoder og meninger. Selv føler han seg som en helt annen person i dag, med økt selvtillit og selvfølelse.

Ung sjekkeguru

Furberg, som er 23 år gammel, har flere ganger fått spørsmål om han har lang nok livserfaring til å gi ut en bok om sjekking. Han mener alder ikke nødvendigvis betyr at du har mer erfaring, men Furberg tror han ville bli tatt mer seriøst dersom han var litt eldre.

– Hvor mange har du sjekket opp med hell?

– Hvis tallet jeg sier er høyt, høres det ut som skryt og hvis jeg sier et lavt tall, virker det som om jeg ikke vet hva jeg driver med. Jeg vil ikke si et bestemt tall, folk får la fantasien sin løpe, smiler Furberg.

I dag er Furberg i et fast forhold, og litt motvillig innrømmer han at han brukte noen triks da han sjekket opp det som i dag er kjæresten.

– Jeg fortalte henne tidlig om bokprosjektet mitt, og til å begynne med var hun nok litt skeptisk. Men hun syntes også at det virket interessant. I dag skjønner hun mer hva det går ut på og har ikke noen problemer med at jeg har skrevet en sjekkebok, forteller Furberg.

Ris og ros

Furberg synes ikke det er galt å gi ut en bok med tips om hvordan en gutt kan få ei jente til sengs. Likevel skjønner han at enkelte reagerer på noe av innholdet i boka.

– Noen jenter jeg har snakket med, mener metodene jeg skriver om, er falske, teite og unødvendige. Men jeg har også fått positive reaksjoner. Jeg prøver å hjelpe menn til å forstå hvordan de kan bli en bedre opplevelse for jenta og bli en person som jenta vil trives med, sier han.

– Så boka handler ikke bare om hvordan du skal komme i buksa på ei jente?

– Mange som leser boka, vil nok bruke den kun med dét som formål. Men andre vil fordype seg mer og ha et mål om en dypere personlig utvikling, sier Furberg, som nå er i gang med en oppfølger til «Kunsten med spillet».