– Hvorfor har du valgt lederjobber i kulturlivet?

– Jeg kunne aldri vært sjef for en institusjon der målet er profitt. Jeg har alltid arbeidet med et samfunnsoppdrag. Jeg er ingen selger, men en lidenskapelig formidler av det jeg mener er meningsfylt.

– Men det er også din jobb å sørge for at Olavsfestdagene tjener penger?

– Ja visst. Jeg må passe på at kostnadskontrollen er god, og gjennom et godt og bredt program skal vi selge flere billetter. Men ingen skal ta ut de pengene vi tjener som profitt. Pengene skal gå til enda mer kunst og kultur. Det er den store forskjellen.

–Du var i mange år redaksjonssjef i NRK. Hvorfor sluttet du i trygge, solide NRK?

– Det var som å hoppe fra timeteren. Da jeg tok valget, hadde jeg jobbet i NRK hele mitt yrkesaktive liv. I mange år så jeg ikke for meg noe annet arbeidssted. Når man er leder i NRK, blir man dessuten nokså isolert fra omverdenen. Jeg snakket bare med folk internt og hadde lite kontakt med virkeligheten. Også derfor var det et dristig sprang. Da jeg ble direktør på Rockheim, var jeg en fersking på et helt nytt felt. Men på få år har jeg lært hundrevis av nye mennesker å kjenne. Jeg ville aldri våget det uten Bob Dylan.

– Du har skrevet flere bøker om Dylan. Men hva har han med ditt yrkesvalg

å gjøre?

– Han har vist meg betydningen av å søke nye erfaringer, utfordre seg selv og tenke annerledes. Dylan har gjennom hele karrieren hatt mot til å bryte med sine gamle miljøer. Han har søkt mot noe nytt. En svensk poet har sagt at den som ikke forandrer seg, blir en annen. Vi trenger nye opplevelser i stedet for å resirkulere gamle. Ellers blir vi akterutseilt. Alle ledere kan lære av Dylan. Steve Jobs var en av dem som gjorde det.

– Forlanger du at medarbeiderne dine skal være like modig?

–Jeg vil gjerne inspirere medarbeiderne mine til å endre måten de arbeider på. Dette med å utfordre seg selv, gjelder alle. Endringene i arbeidslivet skjer dessuten så fort at vi kan ikke holde fast på det gamle.

– Noen mener at hvis man først er leder, så kan man lede hvilken virksomhet som helst. Kan du?

– Nei. For meg er det viktig å brenne for innholdet i det vi skal presentere. Et slikt engasjement kan man ikke mobilisere på mange ulike områder. Innholdet i denne jobben bidrar til å gi livet mitt mening. Jeg kunne ikke ha funnet en slik dimensjon i hvilken som helst lederjobb. Jeg tror ikke noe på at en og samme person kan gjøre en like god lederjobb uansett hva bedriften eller organisasjonen driver med.

– Hvilke egenskaper har du som gjør deg til en god leder?

– Da Einar Førde var kringkastingssjef, sa han at NRK trenger mange slags ledere, men at én egenskap må alle ha: Selvinnsikt. Det er noe jeg jobber med. Og jeg tenker ikke på at man skal skue innover i seg selv, men være oppmerksom på hvordan omgivelsene reagerer på deg som leder. Det er en viktig del av den vurderingsevnen ledere trenger. Hvis det er stor avstand mellom din selvoppfattelse og omgivelsenes oppfatning av deg, får du problemer. Dette prøver jeg å være oppmerksom på, og jeg forsøker å opptre slik at medarbeiderne tør å komme til meg og si ting jeg ikke liker.

– Hva er det du ikke liker å høre?

–Det er tøft å høre at man har gjort en dårlig vurdering eller sagt noe som er blitt oppfattet annerledes enn jeg hadde tenkt. Men jeg vil gjerne høre det, og det er en kompliment når medarbeidere tar opp slike temaer med meg. Slik respons er lærerik.