Pølser, hamburgere, brød og øl er spesiallaget og kortreist på årets festival. Ja, til og med mange av artistene er lokalproduserte i det som blir Frosta Fjordfestivals tredje år.

– Det kommer alltid mange utflyttede frostinger tilbake for å se gamle kjente på scenen, sier festivalsjef Stig Morten Skjæran.

Han storgleder seg til å sparke i gang festen, og er spent på oppmøtet i dag. God temperatur og opphold lover godt for åpningskonserten med Geir «Saltis» Saltrø i kveld, før headliner Stage Dolls går på.

– Vi anslår rundt to-tre tusen, men det kan komme enda flere. På tre og et halvt begynner det å bli bra trangt nede på kaia! ler Skjæran.

Gratis på Frostadagen

Lørdag står Frosta Storband med Frøken2Strøken på scenen, i tillegg til Frosta Fjordfestivalband, som skal bli festivalens husband i årene som kommer. Mot midnatt er det D. D. E som skal piske opp stemningen på kaia.

– Festivalen handler jo om å gi tilbake til Frosta, verdens beste plass. Frostadagen er vårt bidrag til lokale idrettsklubber og næringsliv, sier festivalsjefen.

Lørdag er det nemlig gratis inngang på festivalområdet i anledning Frostadagen. Arrangementet er rettet mot barn og unge, og har en lang tradisjon i Frosta.

Til tross for underskudd i arrangeringen av fjorårets festival, ønsker ikke Skjæran noen offentlige kroner, og spytter heller inn selv.

– Skattepengene kan gå til smalere arrangementer, sier han.

– Men midlene hadde kommet godt med?

– Jo, men man må være prinsippfast, ellers blir man bare latterliggjort, sier han, og ler litt av seg selv i stedet.