På Røros og Stiklestad blir innspillet fra Høyres gruppeledere mottatt med glede.

– Det kan være utfordrende å nå frem med festivaltilbudet til folk utenfor Trøndelag. Jeg tror en pakke der besøkende får oppleve Elden, Matfestivalen, Olavsfestdagene og Spelet, hadde slått veldig godt an, sier avdelingsleder ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter, Ingegerd Eggen.

Også daglig leder ved Stiftelsen Elden, Anne Nørbech, stiller seg positiv til festivalsamarbeid.

– Dette er selvsagt et godt innspill. Det er allerede lagt ned mye arbeid på samarbeid mellom festivalarrangører, og de viktigste bestanddelene har både Trøndelag reiseliv og Festivalnettverket har lagt et godt grunnlag for, sier hun.

Vekt på kompetanseoverføring

Olsokdagene tilbyr noen festivalpakker i dag, men ingen pakker sammen med Elden.

– Vi tilbyr en todagers pakke der man kan få med seg Olavsfestdagene med overnatting i Trondheim, før man tar turen opp til Stiklestad og ser Spelet om Heilag Olav, sier Ingegerd Eggen.

Nørbech forteller at Elden blir profilert og markedsført av Trøndelags reiseliv. I år er utendørsspelet representert i en felles kampanje sammen med Olavsfestdagene, Olsokdagene og Spelet om Heilag Olav. Presentasjoner gjøres også felles for flere av disse festivalene på messer, på møter med reisearrangører og i mediekanaler. Kompetanseoverføring mellom festivalene er også noe det blir lagt vekt på.

– Må tenke stort

– Festivalnettverk i Trøndelag er et samarbeidsorgan hvor over 35 ulike festivaler samarbeider om å overføre kompetanse seg imellom, kursing og kompetanseheving og om å skape felles faglige møteplasser. Dette er et samarbeid som går på tvers av sjanger, men som gir utrolig mange nye ideer, og løsninger på utfordringer den enkelte festivalen måtte ha, sier Nørbech, og fortsetter:

– Dersom det er politisk initiativ til å støtte arbeidet med tettere samarbeid mellom festivaler, så imøtekommer vi selvsagt dette med glede.

Det gjør de også på Stiklestad.

– Vi må tenke stort for å trekke enda flere folk til landsdelen, avslutter Ingegerd Eggen.