Vi er for så vidt ikke i tvil om svaret.

Gjennom denne vinteren har vi også panert mye i denne spalten. Delvis fordi vi er så begeistret for at det flotte japanske paneringsmelet, pankomelet, er blitt såpass tilgjengelig her i landet, delvis fordi panering er «i tiden», delvis fordi vi alltid har hatt sans for panert mat. Når det er gjort skikkelig.

Ikke minst har vi sans for en skikkelig god snitsel. Både den underkjente klassiske wienerschnitzel og mer eventyrlystne varianter - som italiensk saltimbocca.

Her er en snitsel som løftes av generøse mengder parmesan og et kjøtt som i utgangspunktet ikke frister mange. Men det er rart med det, gir du svineytrefilet tilstrekkelig juling, så blir den grå kjøttklumpen forvandlet til en saftig, velsmakende fristelse. Bruk gjerne, i hvert fall deler av, fettranden også. Det gir smak og saftighet.

Men kjøttskiven må altså bankes til den blir helt flat og ber om nåde, og så tortureres videre gjennom tre ubehagelig bad, i mel, egg og griljermel, før den først stekes i panne og så i ovn. En skulle tro at all motstandskraft var borte på dette tidspunktet, men nei da: Kjøttet vil være sprettent og opplagt.

Vi har vært ganske hardhendte med tomatene i salaten også. Latt dem gjennomgå i ovn til de har falt helt sammen. Det gjør tomatene enda søtere og rundere i smaken, perfekt til en god vinaigrette-salat.

ole.jacob.hoel@adresseavisen.no

Forberedelser: Først litt juling ... Foto: Morten Antonsen
Forberedelser:Så litt ubehagelig bading i tre forskjellige bad. Foto: Morten Antonsen
Tilbehør: Tomatene bakes før møtet med vinaigretten. Foto: Morten Antonsen